burgasinfo.com55-годишният перничанин, чиято серия от окрадени кафе-автомати бе спряна от полицаите

...
burgasinfo.com55-годишният перничанин, чиято серия от окрадени кафе-автомати бе спряна от полицаите
Коментари Харесай

Ето колко пари е задигнал серийният разбивач на кафе-автомати Иван в Бургас

burgasinfo.com

55-годишният перничанин, чиято серия от окрадени кафе-автомати бе спряна от полицаите от Пето РУП-Бургас е Иван В. Той е арестуван под стража.

Интересен подробност е какъв брой пари е съумял да прибере Иван от кафе-автоматите. Според държавното обвиняване той е изкъртвал планките на вратата за заключване и е разбивал монетниците. Общо е отмъкнал 434,40 лева Това закононарушение се санкционира с „ Лишаване от независимост “ от 3 до 15 години.

При разбор на претекстовете за взетата мярка, преди всичко съгласно Районен съд – Бургас е обстоятелството, че Иван В. е притеглен като обвинен за закононарушение, осъществено в изискванията на рисков рецидив. На второ място, обвиненият е притеглен за тежко съзнателно закононарушение и е осъждан общо 8 пъти за други тежки умишлени закононарушения, с наказване „ Лишаване от независимост “, като действията от присъдите датират от 1980 година и завършват на 04.04.2017 година Съдът направи извод, че „ всички тези осъждания, които са били постановени по отношение на него в течение на 37 години, не са оказали нужния резултат върху способността да се въздържа от осъществяване на други закононарушения “. Характерно още за незаконната предприемчивост на обвинения е, че е налице „ специализация “ във връзка с осъществяване на обири и обири с рисков рецидив.

За съда, от събраните по досъдебното произвеждане доказателства, може да се обоснове извод, че Иван В. е направил закононарушението, за което е притеглен като обвинен.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в тридневен период.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР