Burgas24.bg виж галерията Двама мъже с черен Голф 4 взривиха в

...
Burgas24.bg виж галерията
Двама мъже с черен Голф 4 взривиха в
Коментари Харесай

Проговори младото семейство, станало пряк свидетел на зрелищния обир в Пловдив

Burgas24.bg виж галерията Двама мъже с черен " Голф 4 " взривиха в събота сутринта банкомат в дребен банков клон в пловдивския регион " Тракия ". Гърмежът, от който са изцяло потрошени стъклата на паричния офис, е разбудил половината квартал. Младо семейство, чийто апартамент има аспект към клона на банката, е видяло по какъв начин причинителите се измъкват с черен голф четворка, написа " Монитор “. Взривеният банкомат се намира на пазарчето до някогашния хлебозавод в регион " Тракия ".

" Видяхме двама души с черен голф четворка да разрушават банкомата и се обадихме на 112. По това време храним бебето си и по тази причина сме будни. В 4,46 часа ние подадохме сигнала на 112. Отне ни 10-12 секунди да се свържем, само че може и някой различен преди нас да се е обадил, а гърмежът стана в 4,40 часа ", сподели младата майка Надежда.

Тя и мъжът й Антон следили черния голф по какъв начин е паркиран със задната си част към банковия клон и че вътре в колата имало двама мъже. Не съумели да виждат дали с автомобила е бил издърпан разрушеният банкомат, тъй като стресът им пристигнал допълнително.

" Целият блок се разтресе и ние взехме решение, че някой взривява кола на нашия паркинг. Като на филм беше. Гърмът беше страховит. Страхотен. Бяхме будни и като гръмна, мъжът ми скочи да види коя кола са взривили. В това време ми сподели: " Обират банкомата ". Сигурни сме, че обирджиите бяха с черен голф четворка ", сподели още младата майка.

Обирът е станал безусловно като по филмите – за не повече от 2-3 минути. На втората минута от частната охранителна компания са били на мястото, само че от крадците не е имало и диря. От полицията са иззели записи от охранителни камери в региона. Взривът е съумял да разбие на части банкомата и обирджиите е трябвало единствено да му изпразнят касетите и да отпрашат.

" Дойдох до банкомата да ревизира дали са ми дали пенсията, че една стотинка нямам, чадо, до понеделник. Нито самун имам, нито картофки. Ама по какъв начин банкоматът е разрушен? Ами пенсията ми? ", се тревожеше 80-годишната баба Елена от Рудозем, която от години живее в пловдивския регион " Тракия ".

Друг пенсионер също още в ранни зори в събота и на собствен ред остана шокиран от новината. " Банкоматът си стоеше вътре в коридорчето на банковия клон. В почивни дни клонът е затворен, само че прокарваме дебитната карта през едно устройство на вратата и влизаме до банкомата. Сега несъмнено ще ни блокират картите до понеделник ", се тюхкаше и различен пенсионер.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР