Burgas24.bg виж галерията “Моля ви, оставете ме. Ще говоря, когато съдът

...
Burgas24.bg виж галерията
“Моля ви, оставете ме. Ще говоря, когато съдът
Коментари Харесай

Бащата на Плъха за д-р Димитров: Много лъже тоя лекар. Аз съм циганин, но като него не мога

Burgas24.bg виж галерията “Моля ви, оставете ме. Ще приказвам, когато съдът се произнесе. " С тези думи доктор Иван Димитров от Пловдив отбива всевъзможни въпроси и отхвърля да разяснява обвиняванията на прокуратурата против него. На 19 март той ще се изправи пред Пловдивския областен съд. Тогава е планувано разпоредителното съвещание по делото му. Лекарят рентгенолог ще дава отговор за две закононарушения - за убийството на крадеца Жоро Джевизов с прякор Плъха, осъществено при превишаване на рамките на неизбежната защита, и за нелегално владение на револвер и 17 патрона. В същото време роднините на Плъха от “Столипиново " се стягат за борба пред Темида. И имат намерение да изискат 600 000 лв. обезщетение от медика.

“Трябва да заплати по 100 хиляди лв. на трите деца на Жоро и по толкоз на жена
му и родителите ", безапелационен е бащата на убития Димитър Джевизов. За разлика от мълчанието на доктор Димитров роднините на Плъха не пестят нападки и обвинявания. “Много лъже тоя доктор. Аз съм ром, само че като него не мога. А той лекува въпреки всичко хора ", изригва Джевизов-старши. Според него обвиняванията против рентгенолога са леки. За убийството законът планува до 5 година затвор, а за противозаконното оръжие - до 8 година

“Той би трябвало да лежи най-малко 15 години. А брачната половинка му да бъде подведена под отговорност за лъжесвидетелстване. Заблуди цяла България, че в оная нощ е била в спалнята на фамилния им дом дружно с двете им деца. После се разбра, че е била в Крумово при родителите си ", изрича бащата на Плъха. Той упорства и приятелите на лекаря, които са му помогнали да прикрие следите от мястото на престъплението, също да влязат в съда.

“Как става по този начин, че умъртви човек и го пуснаха от ареста, с цел да чества рождения ден на щерка си? Ако беше някой различен, щеше да изгние зад решетките ", гневи се Димитър Джевизов. Според него и най-големият апаш не заслужавал да бъде разстрелян като куче. “Видях сина си в моргата, пронизан с 4 патрона - два в гърдите и два в гърба ", добавя бащата, който твърди, че имал 30 година “стаж " в пандиза. На въпроса редно ли е синът му измежду нощ да влиза в непознат парцел и да краде, Димитър дава отговор, че Жоро и рентгенологът се познавали и поддържали връзка.

От излизането на медика на независимост бащата на Плъха не го е потърсил. “Какво изпитвам към него? Съжаление. И той има деца. Но и моето ми е благо. Аз се разболях след убийството и получих инсулт ", споделя родителят. По думите му Жоро бил крепък и здрав мъж на 39 година Имал три деца от три разнообразни дами. Най-големият му наследник, който е на 19 година, живеел с майка си в Берлин. Вторият - на 16 година, бил в Смолян. Най-малкото дете на Плъха е на година и половина и сега за него се грижела майката на Плъха - Златка Атанасова. Тя е в листата на прокуратурата като потърпевшо лице дружно с Димитър Джевизов. Категорични са, че би трябвало да получат обезщетение за претърпените болки и премеждия.

“Абсурдно е цяла година проверяващите да не могат да открият револвера, с който докторът простреля сина ми. И този човек е на независимост и върви на работа. Хората би трябвало да спрат да пазят палач ", безапелационен е бащата. В диалози с сътрудници доктор Иван Димитров споделял, че доста му се желае да благодари на всички, които преди година непринудено се подвигнаха да го поддържат. Но към този момент не желал да притегля вниманието към себе си. Така го посъветвал и юристът му Георги Кутрянски. Пред “24 часа " юристът удостовери, че оръжието още не е намерено. По думите му всичко може да се случи на процеса, включително той да протече и по реда на съкратеното правосъдно разследване.

Това значи клиентът му да признае обстоятелствата и събитията по обвинителния акт и да не се разпитват очевидци. “Делото е от публичен интерес. Разследването продължи съвсем година, с цел да бъдат изчистени всички въпроси ", сподели Кутрянски. Той твърди, че доктор Иван Димитров работи под стрес. “Няма естествен човек, който да не е в такова положение при иден развой против него ", прибавя отбраната.

Рентгенологът не можел да не помни нощта на 2 март м.г. Около 1,30 ч той бил самичък в жилището си на ул. “Лука Касъров " 4 в Пловдив. Гледал филм и се готвел да ляга. Забелязал, че лампата в гаража на двора му свети. Помислил, че е не запомнил да я изключи, и решил на сутринта да я загаси. Малко по-късно обаче видял, че помещението в двора е мрачно, а вратата - леко открехната. Помислил, че е осъществена кражба. Взел противозаконния си револвер “Валтер " и се насочил към гаража. Отпред бил Жоро Джевизов - прочут апаш с 9 присъди. Той бил приготвил разнообразни предмети от работилницата на лекаря за изнасяне в найлонови торби.

Прокуратурата твърди, че преди да създаде изстрел, доктор Иван Димитров е бил атакуван от Плъха, който запратил по него нож с 12-сантиметрово острие, както и железна рекламна табела. Ножът предизвикал прободно-порезна рана в десния крайник на медика, а от удара с табелата получил травматичен оток на ръката. Тогава Димитров стрелял. По тези аргументи проверяващите одобряват, че убийството е осъществено при превишаване на рамките на неизбежната защита.

Прострелян, Плъха съумял да пробяга близо 110 метра и се скрил до автомобил зад регионалната администрация на Пловдив. На капака на колата е открит трупът му на идващия ден. Съсед, който отивал на работа, пръв забелязал тялото на жертвата и алармирал на 112. Полицията за минути отделила региона. Разследващите иззели от регионалната администрация записите от камерите. По-късно се разбра какво е правил лекарят, откакто гръмнал апаша. Сам обработил раната на крайници си. Направил опит да почисти ръцете от барутните частици, само че доста от тях са били открити по облеклата му. Пуснал револвера си в котел за отпадък. Стреснал се при новината, че крадецът е мъртъв.

Д-р Димитров се обадил на собствен другар и го помолил да пристигна в дома му. Поискал от него да вземе оръжието от кофата за боклук и да го скрие на друго място. Къде е съумял да го занесе, никой не знае. Рентгенологът упорствал пред съседи да трият записи от камерите, инсталирани на къщите им. Все отново обаче някои не са го създали и са дали уличаващи клипове на полицията. Убеден, че е съумял да замете следите си, лекарят отишъл в УМБАЛ “Пловдив ", където работи повече от 15 година Малко по-късно бил извикан на разпит и задържан.

Задържането му провокира вълна от митинги в Пловдив. Хиляди излязоха по улиците, скандирайки “Свобода за доктора! ". Напрежението ескалира след изказване на брачната половинка му Жулиета, че крадецът е можел да убие нея и децата ѝ. Протестите замряха след разкритията на прокуратурата, че фамилията на лекаря е било в Крумово във съдбовната нощ, а той се опитал да скрие случая. След късия му престой зад решетките доктор Димитров се покри в селото на брачната половинка си, а дни по-късно влезе за известно време в частна болница, чийто началник се занимава с щедрост и фешън дизайн.

После излезе в отпуск. А когато нещата към него затихнаха, Димитров се върна на работа. Колегите и управлението на здравното заведение го хвалят като добър експерт. Обичал доста цветята, дръвчетата и животните. Но признават, че имал и избухлив манталитет. Лесно се палел, когато го провокират. Здравото си телосложение пък дължал на спорта.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР