Burgas24.bg кметът на най-пострадалата от пороите община Жельо Вардунски, който

...
Burgas24.bg кметът на най-пострадалата от пороите община Жельо Вардунски, който
Коментари Харесай

Жельо Вардунски: Камено няма да се отърси скоро от ужаса, който преживя

Burgas24.bg кметът на най-пострадалата от пороите община Жельо Вардунски, който през днешния ден следобяд бе на среща с градоначалника на Бургас Димитър Николов. 
Двата спешни щаба са обединили силите си в битката за справяне с бедствията и подпомагането на потърпевшите.
" Знаете ли какво е да вадите печките и мебелите си от тинята и да ги изхвърляте, тъй като не стават за нищо. Хората към момента са в потрес. Приютихме някои от жителите на село Ливада в кметството, тъй като няма къде да отидат. Помагаме на по-тежките случаи. Хората са отделяли от залъка си и внезапно се разделят с всичко ", разяснява Вардунски.
По думите му, аргументите за невиждания потоп към момента се откриват.
" Компетентните органи работят, от Басейнова дирекция са тук, зам.-министърът Атанаска Николова също е тук. Доколкото разбрах, прокуратурата е сезирана от регионалния шеф, тъй че да уставим институциите да си свършат работата. БЧК откри sms-кампания за дарения, общината направи дарителска сметка. Благодаря на кметовете, които се отзоваха и ни оказват подпомагане. Варна ни подкрепя с 10 хиляди лв., веселя се, че такава взаимност в България е допустима ", сподели още кметът на Камено.
Той разяснява и акцията по издирването на 67-годишната Стоянка от Черни връх, която продължава и все още.
" Вече се преместихме от горния край - към Константиново, тъй като в тинята край къщата не можахме да я открием. Днес бе открит само портфейлът й. Жената обаче я няма и зпочваме в обратна посока ", посочи Жельо Вардунски.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР