Бургас. Заради предстоящо преасфалтиране на дясното платно на бул. Проф.

...
Бургас. Заради предстоящо преасфалтиране на дясното платно на бул. Проф.
Коментари Харесай

Бургас: Предстои спиране на движението в дясното платно на бул. „Проф. Яким Якимов“ на 14 и 21 април заради преасфалтиране

Бургас. Заради идно преасфалтиране на дясното платно на бул. „ Проф. Яким Якимов “ то ще бъде затворено за придвижване от кръговото кръстовище при ВХТИ до кръговото кръстовище при „ Пътна полиция " на 14 април 2019 година от 08.00 до 19.00 часа и на 21 април 2019 година от 08.00 часа до 19.00 часа. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас .
Бул. „ Проф. Яким Якимов “ е част от южния обход на Бургас. Той има значимата задача да служи за изнасяне на директния поток коли отвън центъра на града, насочвайки го към новия Пътен възел „ Запад “ и изцяло реконструираната ул. „ Крайезерна “. Това е най-натовареният пътен маршрут в Бургас и то освен през лятото, защото годишно по него минават тежкотоварни коли. Община Бургас съумя да обезпечи нужното финансиране и започва огромен ремонт на бул. „ Проф. Яким Якимов “. Целта е придвижването по него да стане по едно и също време по-удобно, по-бързо и по-безопасно. Извършва се замяна на амортизираното остаряло с ново асфалтово покритие, построяват се нови тротоари, бордюри, осветяване. Обособява се спомагателна лента за дясно придвижване от бул. „ Проф. Яким Якимов “ към бул. „ Стефан Стамболов “. Намерението на Общината е строителните действия да бъдат изпълнени до началото на юни, когато стартира същинският летен сезон с хилядите коли, пътуващи към Бургас и морето всекидневно. Община Бургас се извинява за породеното краткотрайно стеснение и приканва водачите да бъдат деликатни на пътя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР