Бургас. В продължение на политиката на Общинския превозвач Бургасбус“ за

...
Бургас. В продължение на политиката на Общинския превозвач Бургасбус“ за
Коментари Харесай

Бургас: Днес ще бъде пусната в експлоатация електронната система за таксуване във всички тролейбуси в града

Бургас. В продължение на политиката на Общинския транспортьор „ Бургасбус “ за изцяло консолидиране на електронната система за таксуване в градския превоз от през днешния ден във всички тролейбуси валидаторите ще бъдат пуснати в употреба. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас .
От през днешния ден се прекратява продажбата на хартиени карти за 15 дни и 1 месец за линии Т1 и Т2. Клиентите с авансово закупени карти ще могат да ги употребяват до приключване на периода им. От същата дата се прекратява валидността на безплатните талони за линии Т1 и Т2, издадени към карти с общинско понижение.
Приканват се всички постоянни клиенти на сдружението, които към момента нямат електронни карти за пътешестване, да се снабдят с такива в касовите салони. Използването им ще направи пътуването по-евтино. Служителите на общинския транспортьор на място ще оказват помощ при избора на най-подходящия за всеки клиент артикул от тарифния проект.
Стойността на транспортните документи, заредени в карти на електронен притежател, може да бъде следната:
– билет за пътешестване с прехвърляне до 45 минути (е-портмоне) – 1.30 лева.;
– билет за пътешестване с прехвърляне до 45 минути (пакет 50 пътувания) – 1.20 лева.;
– билет за пътешестване с прехвърляне до 45 минути (пакет 30 пътувания) – 1.25 лева.;
Запазват се и цените на абонаментите и електронните билети за учащи и пенсионери.
Всички употребени пътувания посредством електронни карти са „ времеви “, т.е. в границите на 45 минути всеки пасажер може да се трансферира на друго транспортно средство и да се валидира, без това да се регистрира като ново пътешестване.
От сдружението припомнят, че всеки пасажер, който разполага с електронна карта, в която има зареден годен превозен документ (билети, пакет пътувания, абонамент), следва да се валидира още при започване на всяко пътешестване. Ако не разполага с електронна карта, пасажерът е задължен да се достави с книжен билет директно след качването си в транспортното средство. При липса на кондуктор в салона, таксуването се прави от водача.
Съгласно член 101, алинея 1 от Закона за автомобилните транспорти, неточен пасажер в градския превоз предстои на имуществена глоба. Глобата е в размер на 10.00 лева (при заплащане в транспортното средство) или 20.00 лева (при отсрочено заплащане в Транспортна къща).
Допълнителна информация, обвързвана с опциите на електронната система за таксуване и цените на транспортните документи, може да бъде получена на телефони: 056/831422, 0882455155, или на уеб страницата на сдружението: www.burgasbus.info.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР