Бургас. В Бургас започна изграждането на мащабен Научно-изследователски и производствен

...
Бургас. В Бургас започна изграждането на мащабен Научно-изследователски и производствен
Коментари Харесай

Бургас: Започна изграждането на мащабен Научно-изследователски и производствен комплекс за ремонт и рециклиране на части и компоненти за самолетни двигатели

Бургас. В Бургас стартира построяването на огромен Научно-изследователски и индустриален комплекс за ремонт и преработване на части и съставни елементи за самолетни мотори. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Инвестицията, която компанията ще направи в Бургас, е на стойност 30 млн. щатски $ и съчетава научна и индустриална част.
Символична първа копка на терена от 20 000 кв. м в Индустриалния и логистичен парк през днешния ден направиха кметът на Община Бургас Димитър Николов и изпълнителният шеф на компания " Сигматек " ЕООД Алексей Филипов.
" Даваме старт на огромен упорит план, продължение на 25-годишния ни опит във внедряване на най-високите технологии, употребявани в Съединени американски щати, Европейски Съюз и Япония. Целта на плана е строителство на научно-изследователски комплекс, който ще бъде издигнат на три стадия. Планираме да продължим съдействието си с Община Бургас, само че и с бургаските университети. На откриването след година ще поканим и нашите сътрудници от " Сименс ", " Юнайтед технолоджи корпорейшън " и други компании. Благодаря за поддръжката на кмета Николов и институциите в града. Ще се радваме да дадем образец в Бургас и за други компании ", сподели Алексей Филипов, притежател на " Сигматек " ЕООД.
Дейността въз основата ще бъде обвързвана с услуги в турбостроенето като ремонт и нанасяне на специфични покрития върху съставни елементи на самолетни газотурбинни мотори. Предприятието употребява и внедрява революционни планови решения, позволяващи в България да се сътвори модерно произвеждане с високо равнище " ноу-хау ", сплотяващо в себе си високи механически познания и опит.
" Добра вест за Бургас. След година тук ще работят над 200 експерти с доста положително възнаграждение. Благодарим за поддръжката на Националната компания индустриални зони. Преди година вложителят ни сподели, че харесва града и изиска да разбере какви са образователните заведения в града. В момента има огромен интерес и поръчки за произвеждане на самолетни мотори, а частите за тях ще се създават тук. Клиенти са заводите на " Боинг " в Съединени американски щати, на " Еърбъс " в Европа и в Япония. Очакваме поддръжка от пристанището за обезпечаване на общежитие за експертите, които ще обучат бъдещите инженери в Бургас. Предстоят срещи с бургаските университети за въвеждането на нови специалности, които да се осъществят в Бургас ", сподели кметът Димитър Николов.
Развитието на производството е планувано да стане на три стадия. Първият от тях се възнамерява да стартира още в края на 2019 година, когато би трябвало да бъдат приключени и издигнати производствено-административните здания и уреди. Компанията вложител ще обезпечи опитни задгранични експерти, което ще разреши в къс период да се провежда система за ръководство на комплицираните индустриални процеси, система за качество на предприятието и ръководство на ресурсите на сдружението в сходство с най-хубавите международни практики.
" Днес вършим първа копка на една сериозна инвестиция за Бургас. Досега " Националната компания индустриални зони " е привлякла вложения в размер на над 820 млн. лева Част от тях са от Бургас и с помощта на взаимната ни работа с Общината. Това е най-хубавото партньорство - сред страната и Общината. За това приказва най-много фактът, че територията на логистичния парк се изчерпва, вложителите построиха своите планове и мислят за уголемение. Планираме да разтеглим опциите на взаимното ни сдружение като прибавим нови терени, за които към този момент разбрахме, че има декларирани капиталови планове ", добави Антоанета Барес, изпълнителен шеф на " Национална компания индустриални зони " ЕАД.
" Индустриален и логистичен парк - Бургас " АД разполага с територия от 240 дка, която е запълнена на 90 %. В нея са привлечени над 30 вложителя, разкриващи 1000 непрекъснати работни места, като са вложени над 80 млн. лева в производства и логистични бази. Вече действат бази за бетонови произведения, направа на мебели, произвеждане на отоплителни и климатични системи, железни произведения, локални артикули, хлебни произведения, логистични центрове. От лятото на 2017 година в портфолиото на парка участва и шведският колос в автомобилното производството " Volvo Group " с център за обслужване, сервизиране и продажба на товарни коли от марките " Volvo " и " Renault ".
На събитието участваха още регионалният шеф Вълчо Чолаков, Евгени Борисов - шеф на " Монтажи Строителни структури ", шефът на " Индустриален и логистичен парк-Бургас " АД Стамен Стамов, ръководителят на борда на шефовете на " Индустриален и логистичен парк-Бургас " Златина Георгиева, ръководителят на Общински съвет Бургас Костантин Луков, основният проектант на Община Бургас Веселина Илиева, шефът на дирекция " Икономика " в Община Бургас Ивелина Стратева, шефът на Пристанище - Бургас Диян Димов, общински съветници и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР