Бургас. Службата по пожарна безопасност и Общината започват съвместна кампания

...
Бургас. Службата по пожарна безопасност и Общината започват съвместна кампания
Коментари Харесай

Бургас: Службата по пожарна безопасност и Общината започват съвместна кампания за предотвратяване на пожари в домовете

Бургас. Службата по пожарна сигурност и Общината стартират взаимна акция за попречване на пожари в домовете. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Поводът за това е почналият отоплителен сезон и нарасналата заплаха от произшествия. Най-честите аргументи за тях са неправилното потребление на печки с твърдо гориво и непочистените комини на жилищните здания. Сред застрашените от възникването на пожари в домовете са възрастните и самотни хора. Затова акцията на Служба " Пожарна и спешна сигурност " е ориентирана точно към тях. Служителите от обществения патронаж при доставянето на храната ще дават на възрастните хора и осведомителна листовка. В нея са вписани няколко правила за потребление на отоплителните уреди.
В брошурата са посочени следните препоръки:
- да се употребяват единствено общоприети отоплителни уреди и електрически прибори;
- да не се претрупват електрическите съоръжения и да не се укрепват изгорелите предпазители, а да се подменят;
- да не се оставят без надзор печки с твърдо, течно и газово гориво, както и включени електрически уреди;
- печките с твърдо и течно гориво да се включват единствено в общоприети комини и да се слагат на разстояние от горими материали минимум 80 сантиметра, а тръбите им на разстояние минимум 50 сантиметра. Когато подовата структура е горима, би трябвало да се слагат отоплителните уреди върху негорима подложка;
- да не се разпалват печките на твърдо гориво с горими течности, а сгурта да се изхвърля, откакто е изцяло загасена;
- комините и димоотводните тръби би трябвало да се почистват от сажди и отлагания при започване на отоплителния сезон и от време на време при нужда.
Информационни брошури с посочените правила за сигурност ще бъдат раздавани във всички пенсионерски клубове. Това не е единствената акция, която се води за предотвратяването на пожари в домовете. Бургас е измежду първите градове, в които са инсталирани сензори за уведомяване при заплаха от пожар.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР