Бургас ще бъде домакин на Международен турнир по корабен моделизъм.

...
Бургас ще бъде домакин на Международен турнир по корабен моделизъм.
Коментари Харесай

Бургас ще бъде домакин на Международен турнир по корабен моделизъм

Бургас ще бъде хазаин на Международен шампионат по корабен моделизъм. Състезанието е на 30 юни, а на идващия ден ще е награждаването на участниците. Това оповестиха от пресофиса на Община Бургас. От там осведомиха, че надпреварата е за настолни корабни модели, които са част от петте дисциплини на корабомоделния спорт. За разлика от останалите, където се вършат гонки за скорост, провеждат се групови преследвания по несъмнено трасе, слагат се върхове и други, тук моделите се правят оценка от жури, състоящо се от лицензирани в интернационална категория съдии, прецизираха от общината.

Съдиите ще правят оценка както документите, по този начин и модела - до каква степен са достоверни, точност и мащабност на работата.
Настолните модели като част от корабомоделизма са по-скоро изкуство, в сравнение с спорт, само че са неразделна част от него, представяйки най-професионалното му предопределение - да показват корабите такива, каквито са били в цялата история на човечеството, прибавиха уредниците на надпреварата.

Моделите ще бъдат разграничени в осем класа /от С1 до С8/, според от това какво съставляват и по какъв начин са направени - ветроходни кораби, моторни кораби, миниатюри, елементи и корабни уреди, модели издигнати в бутилка.
Участниците ще са от България и от Полша.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР