Бургас. Създаване на софтуерни приложения за спорт и забавления е

...
Бургас. Създаване на софтуерни приложения за спорт и забавления е
Коментари Харесай

Бургас: В града ще се проведе пролетен хакатон с фокус върху създаването на софтуерни приложения за спорт и забавления

Бургас. " Създаване на софтуерни приложения за спорт и занимания " е тематиката на новия пролетен бургаски хакатон. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Амбицията на уредниците е събитието да подтиква използването на актуалните технологии в всекидневието на хората и живота в града. Голямата премия на хакатона е професионален ангажимент за основаване на софтуерно приложение за спорт за Професионална гимназия за компютърно програмиране и нововъведения. Тя е на стойност 2000 лв. и ще бъде връчена персонално от кмета Димитър Николов.
Събитието ще е тридневно с начало на 20 април и край 22 април. Откриването на хакатона ще е на 20 април от 17.00 часа в зала 221 на Органичен корпус, Университет " Проф. доктор Асен Златаров " - Бургас. Той ще събере на едно място програмисти, дизайнери, експерти по здравни грижи и бизнесмени, които дружно да предложат идея за софтуерен артикул и да започват работа по неговото създаване.
Няма ограничаване за употребяваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат първообраз на своя артикул, който да има най-малко една работеща функционалност или ясна идея за приложение с отчасти написан първоначален код. В последния ден на хакатона - неделя, 22 април - участниците ще създадат проява на своите приложения пред жури.
Допустими участници са екипи от минимум двама души, които могат да се образуват както авансово, по този начин и при започване на самия хакатон. Задължително е най-малко един човек от екипа да има знания по програмиране, без значение равнището и опита в региона на софтуерни разработки.
За всички участници ще има награди, обезпечени от спонсорите на събитието. Първите три плана, оценени най-високо, ще бъдат в допълнение подтиквани с изненади от уредниците. За спомагателна информация тук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР