Бургас. Радвам, се че има толкова много хора, които се

...
Бургас. Радвам, се че има толкова много хора, които се
Коментари Харесай

Вълчо Чолаков, областен управител на Бургас: Радвам, се че има толкова много хора, които се ангажират с темата Черно море

Бургас. Радвам, се че има толкоз доста хора, които се ангажират с тематиката Черно море. Това сподели регионалният шеф Вълчо Чолаков по време на кръглата маса на тематика „ Общ дневен ред за Черно море “ в Културен център „ Морско казино “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ Днешният конгрес е стъпка към надграждане на една тактика. По време на нашата работа лятото породи един проблем – Корабът „ Мопанг “. Тази обстановка породи като съвсем бедствена и потвърди, че има нерешени въпроси на територията на област Бургас, които търсят отговор ", сподели Чолаков. Според него морето въпреки и национална даденост, запас, който се употребява от цялата страна, е обвързван преди всичко с бургаската погранична област. По думите му по този начин е зародила концепцията за основаване на Черноморски център за наследник напредък и нововъведения.
„ Опитвайки се да изследваме лятото произхода на горивото на тази течност в кораба, установихме, че нито в Бургас, нито във Варна, нито в Добрич има профилирани лаборатории, които да свършат тази работа, и се оказа, че за нещо, което е директно обвързвано с нашето всекидневие, ние би трябвало да търсим помощ от София или друга страна “, добави Чолаков. Той уточни, че градът не може да си разреши да остане без такива благоприятни условия, които да отговорят незабавно на потребностите и условията. „ Тази е и повода да се опитаме, разполагайки с ресурсни експерти, да развием една такава лаборатория, едно такова познание и умеене, което да бъде от изгода за всички нас “, сподели още Вълчо Чолаков.
Мария КУРТЕВА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР