Бургас. Празнуваме 24 май, защото сме град, почитащ знанието, прогреса,

...
Бургас. Празнуваме 24 май, защото сме град, почитащ знанието, прогреса,
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Празнуваме 24 май, защото сме град, почитащ знанието, прогреса, насърчаващ развитието и науката

Бургас. Празнуваме 24 май, тъй като сме град, почитащ знанието, напредъка, насърчаващ развиването и науката. Това сподели кметът на Бургас Димитър Николов по време на годишното празненство на културните дейци във връзка 24 май, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас .
„ Може би това е най-ярки и цветен празник на Бургас. Бургазлии честват две дати най- мощно. Едната е 6 декември, когато, без значение от метеорологичните неволи, те излизат по улиците, тъй като мощно обичат своя град. Най-много честват също по този начин 24 май “, означи кметът Николов. Той добави, че през миналата година бургаските създатели са постигнали извънредно огромни триумфи. „ Най-високата премия за театрално изкуство „ Икар “ бе извоювана от Бургаския куклен спектакъл. Бургаската библиотека получи званието „ Библиотека на годината “. Месеци или даже дни ни разделят до старта на новата библиотека в Бургас. Бургаските създатели реализираха извънредно високи награди и няма по какъв начин, като поданици на Бургас, да не се гордеем. Отнасям се с извънредно почитание към труда, който вършите, към посланието и задачата, която изповядвате. Това е ден, в който отдаваме своята респект към светите братя Кирил и Методий, без чиято книжовност българите нямаше по какъв начин да устоят на огромните неволи и компликации в годините. Това е книжовност, която ни отличава от доста други нации, дава ни изключителна горделивост и мотивация. От все сърце ви поисквам най-много да сте живи и здрави, да продължавате с тази сила да творбите, са касите и да отличават Бургас от другите градове “, сподели още кметът Димитър Николов.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР