Бургас. Пожаро-тактическо учение се проведе в бургаски мол, предаде репортер

...
Бургас. Пожаро-тактическо учение се проведе в бургаски мол, предаде репортер
Коментари Харесай

Бургас: Пожаро-тактическо учение се проведе в търговски център в града

Бургас. Пожаро-тактическо обучение се организира в бургаски мол, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Бургас . Събитието се състоя по отношение на пожарите в двата съветски мола – в Кемерово и Москва от последните дни, при които починаха и бяха ранени голям брой хора. Учението бе ръководено от шефа на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Бургас комисар Васил Василев, със съдействието на Община Бургас. Инсцениран бе пожар в заведение, ситуирано в атриума на комерсиалния център, а сле това и гасенето на огнените пламъци.
След подаден сигнал за „ случая “, личният състав беше евакуиран и бе сигнализирано на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Бургас. Четирите противопожарните коли се придвижиха в действително време по разнообразни направления за установяване най-бързия и най-оптималния от тях.
„ Максималното време за евакуация за тази постройка е 6 мин. Системите се ревизират непрекъснато. Работим доста добре. Оценки ще ни дават нашите ръководители, само че екипите ни са подготвени за очистване на катастрофи в сходни обекти “, сподели комисар Василев.
По думите му всяка постройка с процеса на планиране и строителство извършва по този начин наречените пасивни ограничения. Те са свързани с обемно-планировачните решения – пътища за евакуация, дължина на пътищата за евакуация, с брой стълбищни кафези, както и с застраховане структурата на постройката.
„ В постройка на комерсиалния център през обикновено работно време има към 800 продавача и от 5 000 до 7 000 гости при оптималната натовареност. В естествен ден нормално има към 2000 души “, сподели Лазарин Ранчев, началник звено „ Пожарна и сигурност “ и съветник на управителния екип в бургаския мол.
Веселина НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР