Бургас. Очакваме разкриването на факултета по медицина. Това каза пред

...
Бургас. Очакваме разкриването на факултета по медицина. Това каза пред
Коментари Харесай

Д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет на Бургас: Очакваме разкриването на факултета по медицина

Бургас. Очакваме разкриването на факултета по медицина. Това сподели пред публицисти доктор Лорис Мануелян, зам.-кмет на Община Бургас, по време на откриването на първия образователен ден на СУ „ Иван Вазов “-Бургас и на новата паралелка „ Извършване на термални процедури в балнеологични и възстановителни центрове “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Бургас . По думите му той очаквал огромна част от учениците, които ще завършат тази паралелка, по-късно да се реалокират във факултета по медицина и да продължат образованието си.
„ По отношение на материалната база на постройката на факултета и във връзка с преподавателите, ние сме подготвени. Очакваме акредитацията, която би трябвало да получи факултетът и се надявам тя да се реализира идващия месец. Акредитационната комисия е образувана, издадена е заповед и в случай че получим позитивна акредитация, следват процедури от чисто административен темперамент и едвам тогава Министерството на образованието и науката ще дефинира бройките в съгласие с Министерството на здравеопазването “, добави още Мануелян.
Според него този развой ще бъде към 6 месеца и в случай че всичко завърши сполучливо, следващата година можело и да има първи курс студенти.
„ Приехме 26 деца, които ще учат „ Извършване на термални процедури в балнеологични и възстановителни центрове “, заяви Виктор Григоров, шеф на СУ „ Иван Вазов “. „ В новата компетентност ще се учи британски език, а вторият непознат език е немски, като образованието ще стартира от 9 и ще приключи в 12 клас. Практическите образования ще бъдат в болничното заведение по рехабилитация и терапия, с която ще сключим контракт. Ще заложим на доста специалности от медицински темперамент “, добави още Григоров. По думите му учебното заведение имало контракт с образователно заведение в немския град Дегендорф за продан на децата, като това ще се случи в един по-късен стадий, когато учениците получат качествено езиково образование.
Според шефа общият брой на учениците в учебното заведение е 135, като имало деца и на самостоятелна форма, както и деца със специфични просветителни потребности.
„ Полагаме грижи, имаме ресурсни учители, екипи и психолог, предоставяме и спомагателна поддръжка “, сподели още Виктор Григоров.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР