Бургас направи първа крачка към офертата за продажбата на стадион

...
Бургас направи първа крачка към офертата за продажбата на стадион
Коментари Харесай

Бургас опипва почвата за сделка за стадион Лазур

Бургас направи първа крачка към офертата за продажбата на стадион " Лазур " като излъчи комисия, която да води диалози. Решението за нея бе взето от общинския съвет след бурни диспути.

Комисията ще има разполагаем 3 месеца да изследва нещата към мегасъоръжението и да излезе със мнение дали да се пристъпи към договорка.

Офертата на обвързваното с Митко Събев сдружение " Спортс пропърти мениджмът " е за 25 млн. лева без Данък добавена стойност, само че съгласно изп. шеф Даниела Чорбаджиева предстои на разискване.

Първоначално съветниците предложиха да се водят договаряния, само че при крайното решение замениха думата с " диалози ".

" По този метод се поставя началото на една седянка, тъй като не почива на никакъв разбор. Трябва да се напомнят обстоятелствата, че община Бургас е съсобственик на стадиона, който бе закупен за 4 млн., а в този момент се желаят 20 млн. ", възпротиви се Георги Дражев от Патриотичния фронт. И предизвести, че обмисля да пусне сигнал до прокуратурата да ревизира какво е положението на оборудването, за което се твърди, че няма тежнения върху него.

Колегата му Ангел Божидаров пък предложи общината да излезе с оферта да купи стадиона за 1 $ с претекста, че до момента сдружението не й плащало наем като съсобственик.

От Българска социалистическа партия отхвърлиха да влизат в комисията, защото се отивало на диалози без изчистена идея.

Офертата на " Спортс пропърти меджмънт " към общината бе отправена при започване на април. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР