Бургас. Мобилният апарат на убитото 11-годишно момиче е намерен в

...
Бургас. Мобилният апарат на убитото 11-годишно момиче е намерен в
Коментари Харесай

Георги Ханджиев, апелативен прокурор на Бургас: Мобилният апарат на убитото 11-годишно момиче е намерен в контейнер за смет

Бургас. Мобилният уред на убитото 11-годишно момиче е открит в резервоар за боклук, заяви пред публицисти апелативният прокурор на Бургас Георги Ханджиев, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус “. Ханджиев разясни, че обвиненият - 15-годишният Иван, е показал къде го е изхвърлил. Ножът, с който е намушкана Никол, е открит на площадката на 4-я етаж в жилищния блок в к-с „ Меден рудник “, където е осъществено убийството. По думите на прокурора събраните досега доказателства са задоволителни за изказванието, че Иван е причинител на действието.
ДНК пробите съответстват с неговия профил. „ Иззети са кръвни проби, като се чакат резултатите “, добави прокурорът. Той сподели още, че има очевидци на закононарушението, а сега се чакат и резултатите от назначената съдебно-психиатрична експертиза. “Събрани са всички вероятни доказателства за степента на интелектуалното и здравословното му развиване, взети са и данни от персоналния му доктор. Очакваме съдът да удостовери решението на първата инстанция “, сподели още апелативният прокурор.
Днес 15-годишното момче апелира наложената му от Бургаски областен съд непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Съдебното съвещание се гледа при затворени врата. Решението на Апелативния съд ще стане ясно в 16.00 часа. Ако Иван бъде наказан, ще излежава присъдата си при специфичен режим, защото е малолетен. Законът планува за осъщественото от него закононарушение от 3 до 10 години затвор.
Мария РУСЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР