Бургас. Любителите на класическата музика ще имат възможността в Експо

...
Бургас. Любителите на класическата музика ще имат възможността в Експо
Коментари Харесай

Бургас: Мултимедийният цикъл „Camerata Pontica – Класика на брега“ ще бъде представен за първи път пред бургаската публика

Бургас. Любителите на класическата музика ще имат опцията в Експо център „ Флора “, да съпреживеят очарователната й магия по нов, несравним метод. Мултимедийният цикъл „ Camerata Pontica – Класика на брега “ ще бъде показан за първи път пред бургаската аудитория, а като част от плана ще са и непознати шедьоври на западноевропейската класическа музика. Това оповестяват от Община Бургас.
Разказвайки самобитна приказка от музика в картини, събитието ще срещне публиката с одобрени и уважавани музиканти и реализатори на високо равнище, ученици на НУМСИ „ Проф. Панчо Владигеров “ – Бургас. Въздействието от музиката ще бъде подсилено посредством визуализиране на живописни платна, представящи другите столетия и националности на звучащите произведения.
Ива Маринова ще бъде хубавата изненада за публиката – 12-годишна цигуларка, която макар нежната си възраст е заслужен сътрудник на експертите и очарова с непредвидена за възрастта си зрялост и виртуозитет. Ще бъдат изпълнени творби от Телеман, Бокерини, Бридж и Турина, като присъединяване в програмата ще вземат още: Ансамбъл „ Camerata Pontica “, Милена Вълева – цигулка, Магдалена Далчева – виолончело, Катя Вълева – виола, Александър Колев – пиано, Стефан Далчев – лектория и мултимедия.
Чрез невероятното преплитане на музика в картини „ Camerata Pontica – Класика на брега “ дава обещание едно незабравимо прекарване, на което безспорно ще последва продължение.
Събитието е с вход свободен и се реализира с поддръжката на Община Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР