Бургас. Легендарният бургаски Младежки културен център в центъра на града,

...
Бургас. Легендарният бургаски Младежки културен център в центъра на града,
Коментари Харесай

Бургас: Общината подава проект за изграждане на младежки център в жилищен комплекс Меден рудник

Бургас. Легендарният бургаски Младежки културен център в центъра на града, където децата на 80-те и 90-те години ходеха на дискотека и да играят аркадни електронни игри, през днешния ден продължава да е цялостен с живот със актуалната си функционалност на място за образование и изява в изкуството, спорта, науката. Подобно средище Община Бургас желае да сътвори в своя максимален жилищен комплекс " Меден рудник ", където са най-вече и децата. Тя към този момент работи по въпроса и има подготвен капиталов план, с който ще кандидатства по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Избраното място за новия Младежки център е в зелената повърхност до ОУ " Петко Росен ", където до момента се разполагаше коледната елха на " Меден рудник ". Това не значи, че комплексът ще остане без празничното си дърво. В ход е различен план - за създаване на нов парк с амфитеатър, който ще се намира в същия регион, зад " Лакомата спирка " (повече за него вижте тук: https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/38798). От идната година коледната елха на " Меден рудник " ще се издига там.
Според плана за новия Младежки център се планува обемно-планировъчната скица на постройката да бъде решена на два етажа, с един спомагателен по-малък промеждутъчен етаж. Той ще се разгърне на почти 1500 м2 застроена повърхност, в която са планувани построяването на разнообразни по функционалност зони и пространства - огромна мултифункционална зала за осъществяване на представления, концерти, конференции, конгреси, кръгли маси и други, детски ъгъл, смарт офиси, където младежите да организират образования за работа с съвременни технологии, кафене, зони за отдих.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР