Бургас. Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Бургас организира от следващия

...
Бургас. Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Бургас организира от следващия
Коментари Харесай

Комплексният онкологичен център в Бургас организира безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата от 1 до 31 октомври

Бургас. Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Бургас провежда от идващия месец безвъзмездни профилактични прегледи за рак на гърдата. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Традиционната акция „ Бяла лястовица “ е насочена за дами от 35 до 50 години, които имат близки – баби, майки и лели, диагностицирани със болестта.
Прегледите ще се правят от 1 до 31 октомври всеки ден от 12.30 ч. до 13.00 часа в хирургичният кабинет № 204 на Диагностично-консултативен блок в КОЦ-Бургас. Прегледите включват ултразвуково сканиране на млечните жлези.
Записването се прави авансово на телефон 056/82 01 42 или на място: Бургас, поликлиниката на „ КОЦ-Бургас “ ЕООД – регистратура.
Официалният старт на акцията „ Бяла лястовица “ ще бъде даден на 2 октомври в Културен център „ Морско казино “. Тогава ще бъде показан профилираният екип, който ще прави профилактичните прегледи за рак на гърдата. Амбицията на КОЦ-Бургас е да сътвори първият в страната действително работещ непрекъснат екип, който да работи за ранно разкриване на болестта и да провежда характерното лекуване и следене на пациентите.
„ Ракът на гърдата не една болест, а цялост от разнообразни процеси, започващи в гърдата, само че с доста друго държание съгласно биологията на тумора. Това постанова обстойно знание и опит, който не може да бъде добит за няколко месеца. Работим за основаването на този екип над година и към този момент виждаме смяна “, споделят експертите от КОЦ – Бургас.
Съорганизатор на акцията е съдружие „ Онкоболни и другари “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР