Бургас. Кметът на Община Бургас Димитър Николов се срещна днес

...
Бургас. Кметът на Община Бургас Димитър Николов се срещна днес
Коментари Харесай

Бургас: Кметът Димитър Николов се срещна с президента на Световната дентална федерация д-р Катрин Кел

Бургас. Кметът на Община Бургас Димитър Николов се срещна през днешния ден с президента на Световната дентална федерация доктор Катрин Кел, изпълнителния шеф на Световната дентална федерация Енцо Бондиони и с ръководителя на Българския зъболекарски съюз доктор Николай Шарков. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Поводът за визитата на гостите е идният 19-ти Национален конгрес, проведен от Българския зъболекарски съюз, който е част от програмата за Продължаващо здравно образование на Световната дентална федерация.
Кметът Николов срещна присъстващите с вероятностите за развиване на денталната медицина в Бургас и най-новото образователно заведение в областта на опазването на здравето в града – Медицинският факултет, който наесен приема първите си студенти. Градоначалникът показа концепцията за образуване на галерия на бронзови медицински принадлежности, измежду които и дентални, употребявани в античността и открити при разкопки на тракийски и римски селища в региона, както и в потъналите кораби в Черно море, изследвани при подводната научна експедиция Black Sea MAP.
Д-р Катрин Кел показа пред кметът Димитър Николов и заместникът Лорис Мануелян, че е впечатлена от Бургас, морето и какъв брой доста младежи с красиви усмивки има в града. Тя описа, че Световната дентална федерация е измежду най-старите организации в медицината и сферата на опазването на здравето. Д-р Кел добави още, че след Научния конгрес на Българския зъболекарски съюз, следва още един конгрес по дентална медицина в Сан Франциско при започване на септември, проведен взаимно с Американската дентална асоциация, на която България ще бъде показана от доктор Николай Шарков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР