Бургас. Кметът на Бургас Димитър Николов връчи националните дипломи на

...
Бургас. Кметът на Бургас Димитър Николов връчи националните дипломи на
Коментари Харесай

Бургас: Кметът Димитър Николов връчи националните дипломи на четирима отличници от града

Бургас. Кметът на Бургас Димитър Николов връчи националните дипломи на четирима отличници от града. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Христо Добрев и Мария Андреева от ППМГ " Н. Обрешков ", Клементина Маджарова и Дима Вичева от НЕГ " Гьоте " получиха специфичните документи, които се издават от Министерството на науката и образованието за реализиран цялостен отличен триумф по време на целия курс на образование.
Връчването на дипломите се състоя в огромната заседателна зала на Община Бургас. На нея участваха още зам.-кметът Йорданка Ананиева и шефовете на двете бургаски гимназии - Надежда Радева от НЕГ " Гьоте " и Красимир Стоянов от ППМГ " Н. Обрешков ".
" Първо ви поисквам да сте живи и здрави, с цел да може да радвате вашите родители и близки с триумфите си. Да съумеете да реализирате фантазиите си в живота. Със сигурност това, което сте научили в бургаските учебни заведения, ще ви помогне, тъй като равнището на образованието в нашия град е извънредно положително и то дава добра база нашите деца до бъдат одобрявани в положителни университети на всички места по света ", сподели при връчването на документите Димитър Николов.
Възпитаникът на Математическата гимназия Христо Добрев е постигнал цялостно отличие през цялото си образование. Има цялостни шестици на матурите по български език и литература, математика и физика. Спечелил е и първо място на Националното съревнование по физика.
Мария Андреева от Математическата гимназия също е била цялостен първенец през годините. През образователната 2016 - 2017-та печели трето място в Националната олимпиада по български език. Осем следващи години е отличник на Областния кръг на олимпиадата по български език и литература. За чудесно показване получава оценка 5,85 от Националната олимпиада по история през образователната 2017/2018 година.
През цялото си образование в Немската езикова гимназия цялостен първенец е Клементина Маджарова. Участва непрекъснато в олимпиади и надпревари по немски език, посещава клуб " Млад преводач ", както и клуб по български език и литература. Печели един път и Националната олимпиада по немски език. В бъдеще ще учи медицина в Германия.
Дима Вичева също е първенец на Немската гимназия в Бургас. Състезава се в баскетболния тим на учебното заведение, свири на пиано. Участва в олимпиади по немски език. Плановете ѝ са свързани с проучването на медицина в Германия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР