Бургас днес се побратими с град Павлодар, Казахстан Кметът на

...
Бургас днес се побратими с град Павлодар, Казахстан Кметът на
Коментари Харесай

Защо кметът на Бургас облече „Шабан“

Бургас през днешния ден се побратими с град Павлодар, Казахстан

Кметът на Бургас Димитър Николов и сътрудника му от град Павлодар, Казахстан Асаин Байханов преди малко подписаха меморандум за побратимяване сред двата града. 

На церемонията присъстваше и посланика на Република Казахстан в България Н. Пр. Избастин Темиртай. Бургас и Павлодар ще си сътрудничат в сферите на стопанската система, културата и туризма. Казахстанската делегация в идващите два дни ще организира серия от срещи в Бургас. Интересен факт е, че почетен жител и на двата града е футболният треньор Димитър Димитров-Херо, който изписа името си със златни букви в историята на казахстанския футболен тим Иртиш. Днес Димитров също участва на церемонията и акцентира, че сред двата града има доста общи черти.

Вижте повече във видеото:



 

В края на церемонията двете делегации си размениха публични дарове. Кметът Димитър Николов подари на гостите от Казахстан картина с морски етюди, риза с български шевици и копие от Компаса – един от знаците на Бургас. 

Гостите от Казахстан изненадаха кмета Николов, откакто му подариха обичайна носия „ Шабан “. Това е жест на голямо самопризнание от делегатите. 

„ Станахме двама “, сподели Димитър Димитров-Херо, който има същата носия, подарена му, откакто завоюва купата с локалния Иртиш.

Председателят на ОбС-Бургас проф. Севдалина Турманова получи друга обичайната носия – „ Камзол “.


 Високите посетители от Казахстан получиха обичайната риза с български шевици  Проф. Севдалина Турманова - ръководител на ОбС-Бургас, също получи подарък от гостите  Сред присъстващите бяха и зам.-кметовете Красимир Стойчев и Диана Саватева, както и футболният треньор Димитър Димитров-Херо
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР