Бургас. Близо 65% от бюджета на Бургас отиват в сферата

...
Бургас. Близо 65% от бюджета на Бургас отиват в сферата
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Близо 65% от бюджета на Общината отиват в сферата на образованието

Бургас. Близо 65% от бюджета на Бургас отиват в областта на образованието. Това сподели кметът на Община Бургас Димитър Николов по време на церемонията по награждаването на изявените възпитаници, спечелили призови места в национални и интернационалните олимпиади, надпревари и състезания през годината, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ - Бургас . „ Това са средства, с които построяваме детски градини, детски ясли, нови учебни заведения, нови корпуси и факултети за висшите учебни заведения. Със средства насърчаваме вашите училищен стратегии, заплати, реконструкции и в това има смисъл. Смисълът сте вие. Пред погледа на вашите родители и родители желаеме да ви вдъхнем кураж за усилието и за времето, с цел да бъдете първенци, реклама и авторитет за нашия град “, сподели още кметът Николов. По думите му всяка година в навечерието на празника на Бургас - Никулден, общинското и държавно управление на града се събира, с цел да насърчи и показа всички надарени деца. „ Всяка година броят им се усилва, което ме прави доста благополучен и горделив. Вашите триумфи ме карат да бъда спокоен за бъдещето на Бургас и на страната “, сподели още Николов. Той благодари на преподавателите и треньорите за напъните и за постиганите триумфи, като пожела на всички здраве, наслада и благополучие за идните коледни и новогодишни празници.
336 възпитаници и 21 тима, измежду които вокални обединения, танцови школи, ансамбли, сформира, хорове, театрални трупи, получиха оценки за положителното си показване през годината.
Наградите са в 4 категории – „ Хуманитарни науки “, „ Математика и естествени науки “, „ Изкуства “ и „ Спорт “.
Официалната гала се състоя в зала „ Атриум “ на Бургаския свободен университет. На нея участваха още ръководителят на Общинския съвет - Бургас Костантин Луков, бургаски народни представители, общински съветници, инж. Виолета Илиева, шеф на РУО - Бургас, ректорите на двата бургаски университета, ръководителите на двата синдиката в бранш „ Образование “.
Мария РУСЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР