Бургас. 12 души са задържани за участие в организирана престъпна

...
Бургас. 12 души са задържани за участие в организирана престъпна
Коментари Харесай

12 души са задържани за участие в организирана престъпна група за разпространение, производство и отглеждане на наркотици

Бургас. 12 души са арестувани за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване, произвеждане и развъждане на опиати. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Операцията е осъществена на територията на Бургаска област след одобрен проект от основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов и под директното управление на Специализираната прокуратура. В нея са взели участие чиновници на териториалния бранш „ Борба с проведената престъпност “ към ГДБОП - Министерство на вътрешните работи в Бургас и сътрудниците им от Отдел „ Наркотици “ при ГДБОП.
В хода на полицейските дейности са арестувани 12 участници в групата. На четирима от тях – на възраст 37 година, 39 година, 28 година и 22 година, е повдигнато обвиняване за осъществено закононарушение по чл.321 вр. чл.354а от Наказателен кодекс. С решение на Специализирания углавен съд им е повдигнато обвиняване по член 321 от Наказателен кодекс и им е наложена мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
В рамките на интервенцията са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности в жилища и употребени от арестуваните леки коли. Иззети са към 1 кг разнообразни типове наркотични субстанции - суха зелена тревна маса - канабис, метамфетамин, кокаин, хашиш. Открити са 48 растения от рода на конопа, 18 от които били отглеждани в особено оборудвано за задачата помещение на къща. При претърсванията са конфискувани още - газово оръжие, ножове и палки, а в дома на водача на групата е открита и парична сума в размер на 15 490 лева По първични данни групата е работила от началото на тази година на територията на страната и Бургаска област. Установено е, че участниците са прибягвали до потреблението на насилствени способи - закани и побои, при реализиране на незаконната си активност.
По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по което продължава под надзора на Специализираната прокуратура.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР