Бурен скандал с размяна на тежки обвинения се разигра в

...
Бурен скандал с размяна на тежки обвинения се разигра в
Коментари Харесай

Див скандал за мораториума! Нинова и Цонев се обвиняват в лъ...

Бурен скандал с замяна на тежки обвинявания се разигра в Народното събрание сред водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и зам.-председателя на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Това стана по време на дебата по плана за мораториум за някои решения на Министерския съвет в оставка, измежду които концесии и общински лечебни заведения.

Нинова непосредствено упрекна придвижването, че преднамерено тупа топката с цел да може отиващото си държавно управление да прокара някои преференциални за хората на Доган решения. Преди това Цонев изясни за какво не са подкрепили незабавно оферти план за мораториум на Българска социалистическа партия.

" Бих желал да заявя няколко неща, с цел да няма спекулации. Разбира се, че ще има, наясно сме. Първо, препотвърждавам, че главната цел на Движение за права и свободи и нейната парламентарна група е свалянето на ГЕРБ от власт. Второ, ние считаме че това не може да стане по метода по който функционираше до момента считаме, че това не може да стане по метода, по който функционираше до момента българския парламент и с методите, които ГЕРБ използваше и техните сътрудници. Ние не считаме, че би трябвало да вършим противоконституционни или на ръба на Конституцията неща. Ние не считаме, че с преходни и заключителни разпореждания да променяме 6 закона ", сподели Цонев от трибуната.

Той посочи, че Движение за права и свободи не могат да се съгласят, че поради процедури, които текат, би трябвало да се вземат незабавни решения.

" Знаем, че има различен метод да разградим това, което не желаеме да съществува. Да, по-бавно, по-трудно, само че по-честно ", сподели още той.

Нинова обаче незабавно скочи на трибуната са разобличи Движение за права и свободи.

" В петък пред всички камери и пред управлението на Българска социалистическа партия Йордан Цонев организира с мен нахален и нагъл диалог в смисъл: " отдръпна това предложение, ще те подкрепим след една седмица, тъй като има няколко публични поръчки и няколко концесии на плажове ". Цитирам Йордан Цонев и стоя с лицето си пред целия български народ и имам очевидци цялото управление на партията. Дотолкова беше засегнат, че си разреши да го направи пред целия първи ред. Ако си върнете камерите, ще видите реакцията ми и страшния скандал, който се разви в границите на три минути, в който скандално заявих: „ Кой си ти, че ще казваш, какво ще прави Българска социалистическа партия? ". Вие може да командвате във вашата група, само че не и в Българска социалистическа партия ", описа с възторг Нинова от трибуната.

Докато тя произнасяше тези реплики, депутатът от Движение за права и свободи безусловно се хвана за главата. След което излезе и съобщи:

" Заставам пред вас и ви декларирам изрично, че не съм произнасял такива думи. Най-малкото не бих си разрешил да ги кажа на Корнелия Нинова. Думите, които споделих, бяха свързани със служебния кабинет и с това, което приказвах през днешния ден от тази естрада “, уточни Цонев.

Той изясни, че Нинова му е споделила " Кой си ти ", когато е декларирал, че му е пристигнало дотук да им се карат от тази естрада.

" Тогава от тази естрада споделих, че в този момент и незабавно има единствено у дома. В българския парламент в този момент и незабавно няма. Това беше същинският спор, само че не съм по никакъв начин сюрпризиран от думите на госпожа Нинова. Не е единствено моя оценката за това, което се случва там - да излезеш от гневна съпротива с 50 на 100 по-малко гласове и с 50 на 100 по-малко депутати е оценката на хората за тази партия и техния водач ", сподели още Цонев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР