Бунтът на Северозапада се разраства все повече, научи BulNews.bg. Протестите

...
Бунтът на Северозапада се разраства все повече, научи BulNews.bg. Протестите
Коментари Харесай

Бунтът на Северозапада: Протести от три страни този уикенд

Бунтът на Северозапада се разраства от ден на ден, научи BulNews.bg. Протестите на жителите не престават за четвърта поредна седмица, като този път са от три страни.
Повече от месец хората от най-бедния район се събират с едни и същи претенции. Те упорстват за качествена инфраструктура, която ще усъвършенства изискванията на живот в района. Хората желаят създаване на магистрален път от Видин до София и тунел под прохода „ Петрохан “.
Въпреки изявленията на министъра на районното развиване Николай Нанков през седмицата, че средата на годината ще започва публичната поръчка за създаване на правата от Видин до Ружинци, а през месец март ще започва публичната поръчка сред Ботевград и Мездра, протестиращите са безапелационни, че не им трябват обещания, а действителни дейности.
Затова не престават да упорстват за решение на Министерския съвет, в което да е споменат графика, стадиите на създаване на целия път от Видин до София, индикативната стойност на плана и да е обезпечено финансирането. Без такова решение митингите ще не престават.
И трите митинга този уикенд са планувани за 11 часа в събота. Новата точка е на изхода на Монтана по пътя за Враца, пред „ Камгарната “. По същото време за следващ път митинг ще има и в центъра на село Бързия. Сборният пункт на видинчани пък е на входа на града, пред ТЕЦ-а до бензиностанция „ Петрол “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР