Бунт, пълзящ преврат на военните пилоти – това са пълни

...
Бунт, пълзящ преврат на военните пилоти – това са пълни
Коментари Харесай

Бивш началник на отбраната и настоящ депутат от ДПС подкрепи пилотите

Бунт, пълзящ прелом на военните водачи – това са цялостни нелепости. Проблемите са доста по-сериозни – през годините, поради хроничното недофинансиране, се стигна до този миг . Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи, някогашен шеф на защитата, Военновъздушни сили и базата в Граф Игнатиево ген. Симеон Симеонов.
По думите на Симеонов на процедура не е имало абонаментна поддържка на МиГ-овете ни, която е била част от поетапен контракт за ремонт на изтребителите, подписан още от 2006 година . Няма разкапани самолети – МиГ-овете не са толкоз възрастни, докарани са през 1989 година, посочи генералът. МиГ-ът е по-лек за поддръжка от избрани други самолети, сподели Симеонов пред Нова телевизия, без да споделя кои са тези други самолети.
Заради хроничната липса на подготовка през годините, бяха понижени часовете за хвърчене и надлежно понижиха и водачите за бойни полети. През годините бяха ремонтирани 16 МиГ-а, като един беше изгубен при обучение, съобщи Симеонов. От известия в медиите се споделя, че в този момент има 7 настоящи МиГ-а, сподели депутатът от Движение за права и свободи.
Народният представител изясни и по какъв начин може да бъде отказано обучение от водачи – посредством болнични, поради открито положение, което не разрешава полет . По мое персонално мнение чашата преля, тъй като ремонтът на МиГ-овете беше занимателен от някогашния боен министър Николай Ненчев, който в този момент приказва за арести на водачи, безапелационен беше Симеонов, припомняйки част от обвиняването против Ненчев - че шест месеца договорът " отлежавал " в бюрото на някогашния министър.
Нека се понижи въздействието на Русия, само че има други натовски страни с съветска техника – Полша, Чехия, Словакия. Не е ли по-добре да се употребява оптимално наличната техника, до момента в който дойде нова, попита Симеонов. И съобщи, че при сключване на контракт за нов изтребител ще минат най-малко две години, преди да пристигна първият аероплан, а до тогава подготовка и тренировки би трябвало да има.
Истории от обществените мрежи
Темата за военните ни водачи разумно участва в много диалози във Фейсбук. В идващите редове публикуваме мнение на консуматор на име Захари Захариев, който твърди, че има вътрешна информация за случки с нашите Военновъздушни сили.
" Съвместно обучение сред България и Гърция. Задачата е да опазим АЕЦ Козлодуй от навлизащи два гръцки самолета - както знаем гърците са с F-16. От Графа излетява МиГ-29 да ги прихване. 5000 метра след началото, още до момента в който набира височина водача получава известие FOX2, FOX2. За тези, които не са наясно с терминологията това са две ракети с топлинно ориентиране, всяка от които има 98% успеваемост. И българския МиГ е единствено един момент от вечността за секунди. Единият гръцки аероплан засича МИГ-а, другият пуска ракетите. Те са свързани и могат да координират. Нашите нямат такава система. "


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР