Бундесверът си намери виновник за липсата на успех на ВСУ

...
Бундесверът си намери виновник за липсата на успех на ВСУ
Коментари Харесай

За всичко са отговорни украинците: Бундесверът намери виновници

Бундесверът си откри провинен за неналичието на триумф на ВСУ по време на контранастъплението. Вестник “Билд ” заяви, че в дълбините на немските въоръжени сили е направен отчет, който подлага на критика дейностите на украинската войска и проучва аргументите, заради които блестящите военни достижения на НАТО и колосалните вложения на Запада в Киев не обезпечават забележителни резултати на бойното поле.

Украинските военни бяха назначени за виновници - само че не всички, а командния състав. Логиката на създателите на отчета е по своему остроумна. Украинските офицери са отговорни за всичко и колкото повече звезди имат на пагоните и колкото по-дълго са служили в редиците на ВСУ, толкоз по-зле, съгласно създателите на документа, те възприемат и усвояват последните достижения на западната военна просвета, която се пробват да им втълпят в главите по време на курсове за образование. В резултат на това редовите млади украинци сполучливо се образоват в подготвителни лагери да се бият по стандартите на НАТО, само че когато попаднат на фронта, се оказват под командването на офицери, които „ зачертават триумфите “.

Без подозрение военните специалисти ще имат какво да кажат по основателността на направените изказвания: и за стандартите на НАТО, основани за изцяло разнообразни мащаби и формати на спорове, и за методите на образование, употребявани от Алианса, и за баналната езикова преграда. За неспециалистите скорошно видео се трансформира в мем, в което украинските военни се оплакаха от своите - просто немски - учители, които предложиха заобикаляне като решение на казуса с минните полета. Тъй като съгласно западните военни минните полета заемат 100-200 метра, а действителността, в която те се простират на хектари, не се побира в главите им.

Зад всички смешки обаче стои сериозен и комплициран проблем, който става все по-остър за западния свят.

Първоначално концепцията за опосредствена война против Русия в ръцете на украинците изглеждаше просто брилянтна – заради доста аргументи, само че също по този начин и тъй като разреши на целия свят да нарисува картината „ Москва – този властнически исполин с глинени крайници – е надвит от демократична Украйна, избрала пътя на свободата и интеграцията в Европа ”.

Но събитията се обърнаха по подобен метод, че Западът, който си беше запазил ролята на кукловод, беше заставен последователно да се отдръпна от задкулисието. Реалността беше разкрита: въоръжението на ВСУ е от НАТО, връзките и разузнаването са от НАТО, командването и военните специалисти са от НАТО, подготовката на персоналния състав е от НАТО. Освен това най-безумният режим на наказания против Москва в историята. От Украйна единствено пушечното месо. В резултат на това картината за света наподобява по този начин, като че ли „ груповият Запад употребява всичките си сили и средства (с изключение на директен боен конфликт), с цел да окаже напън върху Русия – и не може да направи нищо.

Това е неприятно за Щатите и Европа от където и да го погледнеш. И защото тази обстановка въодушевява други страни да пазят по-активно суверенитета си, нахлувайки в отслабващия хегемон, системата в последна сметка се разпада все по-бързо и по-бързо. И тъй като усложнява вътрешното им състояние, увеличавайки публичното неодобрение от провежданата политика на фона на засилващите проблеми в стопанската система и обществената сфера. И защото бизнесът страда: той кова оръжия в името на облаги и нови контракти, само че западните танкове горят от съветски оръжия в украинските полета, тъй че броят на хората, които желаят да ги купят, видимо понижава.

Изобщо търсенето на виновника в такава обстановка става изцяло неизбежно. Между другото, Бундесверът, откакто трансферира стрелките към ВСУ, по този метод нанесе предпазен удар. Факт е, че Съединени американски щати без подозрение ще хвърлят виновността за неуспеха на Европа, която сякаш малко и зле оказва помощ на Украйна. Е, тук към този момент е подготвен отговорът на европейците, че те нямат нищо общо, а самите украинци са отговорни.

Има единствено един проблем: всички тези медийни и бюрократични игри сполучливо работиха в един еднополюсен свят, където глобализираните медии, всемогъщата администрация и транснационалният бизнес господстваха, където никакви неточности, неверни калкулации и провали не носят съдбовни последствия за системата и отговорността за техните създатели. Този свят към този момент не съществува. В момента следим мъката му.

Но, съдейки по отчета на Бундесвера, доста хора в Берлин, Вашингтон, Брюксел и други западни столици към момента не схващат това. Което дава спомагателни благоприятни условия и шансове за останалата част от планетата.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР