Бундестагът е едно от най-предпочитаните от българите туристическо място в

...
Бундестагът е едно от най-предпочитаните от българите туристическо място в
Коментари Харесай

Германия очаква над половин милион нощувки от българи през 2018 г.


Бундестагът е едно от най-предпочитаните от българите туристическо място в Германия

Германия счита да притегли повече български туристи или те да останат по-дълго време в страната. Целта е да се надвишават половин милион нощувки на българи през тази година. За съпоставяне през предходната година техният брой е бил 471 000, което е растеж от 14.6 на 100 по отношение на 2016 година Това заяви Кристиян Салай, шеф " Маркетинг и продажби " на Туристическия ръб на Германия. http://www.germany.travel/bg/index.html

Организацията отбелязва осма поредна рекордна година за сектора. Статистическата работа на Германия регистрира близо 84 милиона интернационалните нощувки в места с над 10 кревати през 2017 година. Това е с 3.1 милиона повече по отношение на година по-рано. Европейският пазар остава най-големият за Берлин.

За седма поредна година Германия е втората най-популярна за пътувания измежду европейците дестинация. Първа е Испания, а на трето място е Франция, като данните са за 2016 година, уточни Кристиян Салай.

Тази година акцентът е подложен на кулинарния туризъм. Страната се надява да притегли доста туристи и с тържествата по случай 200-годишнината от рождението на Карл Маркс. Авторът на " Капиталът " е роден на 5 май 1818 година Залага и на европейското състезание по лека атлетика, което е през август на олимпийския стадион в Берлин.

Очаквания за растеж от 5 на 100 на българските посетители

Кристиян Салай е оптимист, че през тази година ще има растеж от над 5% на българските туристи в Германия.

Най-много българите пътуват по бизнес – 41 на 100 от всички визити. Над една трета (34%) посещават страната на Бетовен и Гьоте за почивка, а останалите една четвърт с друга цел, демонстрират данните на Туристическия ръб на Германия.

Най-предпочитаните дестинации от българите за туризъм са провинция Баден-Вюртенберг, ситуирана в югозападната част на страната с център Щутгарт, както и Берлин поради Бундестага, уточни Кристиян Салай. По думите му визитите за бизнес са най-вече в провинция Хесен.

Най-половината от българите (53%) избират аероплан за визити в Германия. Малко над една пета (21%) употребяват персоналните си коли, а над една четвърт (26%) разчитат на рейса. Броят на ползващите автобусни направления понижава поради нискотарифните полети, означи Кристиян Салай.

Средно ваканцията на българите в Германия е четири и повече дни, а на ден харчат по 48 евро, демонстрират още данните на немската туристическа оргарнизация.

2018 – годината на кулинарния туризъм

Тази година акцентът за привличането на туристи е подложен върху кулинарния туризъм в Германия. Целта е чужденците да изпитат удоволствието освен от немската храна, а и многообразието на разнообразни кухни, които предлага Германия, показаха от Турстическия ръб на Германия.

След визитите на забележителностите в страната, втората причина непознатите туристи да изберат Германия са заведенията за хранене и кафенетата. Това показват над 70 на 100 от интервюираните. Годишно те оставят в местата за хранене над 6.7 милиарда евро. Или към 18 на 100 от бюджета на един екскурзиант остава в гастрономията. Тя е желана най-често от младите и добре образовани туристи, както и от фамилиите с деца.

В Германия има към 300 ресторанта с една или две звезди " Мишелин ", което слага страната на второ място в Европа след Франция. Най-много те са в провинция Баден-Вюртенберг (87), следвана от Северен Рейн-Весфалия (51). В столицата Берлин са 21.

Кухнята от необятния свят е на респект в цяла Германия. През втората половина на предишния век порти миграцията на работна ръка отваря италиански заведения за хранене, заведения за балканска скара, турски павилиони за бърза закуска, гръцки таварни и испански тапас питейни заведения. Днес в Хамбург, Берлин, Мюнхен и Франкфурт може да се преживея екзотичните вкусови даже на Сейшелите, Хавай, Перу или Малайзия.

През последните години все по-голяма известност набират и уличните фестивали на храната. Няколко пъти в годината се организират такива на африканската и азиатската кухня.

Популярност набират и ексцентрични заведения за хранене, като този с формата на полегнала Айфелова кула в Бранденбург, ресторант под водата в Кобленец и даже в иглу.

Освен като страната на бирата с 1300 пивоварни и на наденичките – към 2000 типа от разнообразни райони, Германия предлага още и винени турове, както и опция за пешеходни преходи за над 25 000 километра.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР