Бумът в онлайн пазаруването е огромно предизвикателство за логистичните компании, които трябва

...
Бумът в онлайн пазаруването е огромно
предизвикателство за логистичните
компании, които трябва
Коментари Харесай

Проект на Ford - колата като място за доставка

Бумът в онлайн извършването на покупки е огромно предизвикателство за логистичните компании, които би трябвало да доставят поръчаните артикули дейно и безопасно. И по тази причина се постанова намирането на нови способи и нови решения. Ford и Hermes UK сега тестват ново решение във Великобритания - доставка на пакети директно до багажника на личната ви кола.

Пилотният план, наименуван „ Сигурна доставка до транспортни средства “, стартира този месец в определени райони на Обединеното кралство и разрешава пратки да се доставят непосредствено до превозни средства, които са покрай адреса на собственика на транспортното средство.

„ Носчите на пратките към този момент не би трябвало да търсят адреса, да звънят по звънеца, да се катерят по стълби или да намират съседи, които да одобряват пратка “, споделят от двете компании. Положителният втори ефект е че клиентите знаят, че поръчката им е доставена и къде е - а точно, безопасно в личната им кола.

Как работи планът? Когато поръчват онлайн от определени дилъри, на участниците в пилотния план се предлага безплатната алтернатива за доставка в колата в приложението FordPass. Ако клиентът е съгласен, той би трябвало да даде точна информация за местоположението на своя Ford. Веднага откакто превозвачът на пратки на Hermes е на 300 метра от автомобила на клиента, точното местонахождение се показва в приложението му.

В радиус от 50 метра превозвачът на колета трябва да сканира баркода на колета, за да генерира код за отключване на багажника, който е годен единствено един път за превозното средство. Ако след това забрави да заключи с приложението, тя ще бъде заключена автоматизирано в рамките на определено време.

В по-късен миг клиентът също би трябвало да може да изпраща върната от него пратка от кола от кола. "Възможно е също по този начин Hermes да достави поръчаните пакети на допълнителни места за транспортни средства, например до работния адрес на клиента ", споделят от Ford.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР