• Доставката е предвидена за февруари-май 2021 г. • Концепцията

...
• Доставката е предвидена за февруари-май 2021 г. • Концепцията
Коментари Харесай

Siemens Мобилити доставя десет локомотива Smartron за България

• Доставката е планувана за февруари-май 2021 година

• Концепцията Smartron: Една версия, един контракт, една цена

БДЖ – Пътнически транспорти поръча 10 локомотива Smartron на Siemens Мобилити. Smartron е авансово конфигуриран локомотив, който комбинира всички преимущества на общоприет артикул с потвърдената технология на платформата Vectron.

„ С локомотивите Smartron предлагаме на нашите клиенти мощен и благонадежден артикул, който е типов, с цел да се обезпечи банален развой на покупка и бърза доставка. С тази поръчка БДЖ влага в локомотивен парк, който дава рентабилна услуга с висока оперативна надеждност “, сподели Сабрина Сусан, изпълнителен шеф на Siemens Mobility.

Локомотивите, поръчани от БДЖ, са предопределени за обслужване на пасажери в страната. Доставката на десетте машини е планувана за интервала февруари - май 2021 година БДЖ – Пътнически транспорти е третата българска компания, закупила Smartron, след „ ПИМК Рейл “ ЕАД и „ Булмаркет Карго Рейл “ ЕООД.

Smartron се предлага в България, Германия и Румъния. Концепцията е основана на потвърдената платформа на локомотивите Vectron, чиято надеждност към този момент е демонстрирана с над 300 милиона изминати километра.

Smartron е предопределен за общоприетоо междурелсие от 1435 мм и тежи към 83 тона. Локомотивите от серията за България се оферират за употреба в жп мрежа с променливо-токово зареждане 25 kV. Те ще бъдат доставени в техния общоприет цвят Capri Blue. След доставката им в България локомотивите ще бъдат фолирани и брандирани по цветова скица, създадена и предоставена от БДЖ - Политическа партия.

Общо 13 клиенти са поръчали Smartron от стартирането на локомотива на пазара напролет на 2018 година
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР