bulgarian.cri.cn.В неделя Китай пусна в действие прототип на следващо поколение

...
bulgarian.cri.cn.В неделя Китай пусна в действие прототип на следващо поколение
Коментари Харесай

Китай пусна прототип на супермощен компютър

bulgarian.cri.cn.

В неделя Китай пусна в деяние първообраз на последващо потомство супермощен компютър, обявиха разработчиците, представени от bulgarian.cri.cn.

Прототипът на супермощния „ Sunway " бе създаден от Националния проучвателен център по успореден компютърен инженеринг и технологии, Националния център за суперкомпютри в гр.Дзинан, провинция Шандун, и пилотната национална лаборатория за морски науки и технологии в Циндао.

Националният проучвателен център по успореден компютърен инженеринг и технологии бе отпред на екипа учени, които създадоха „ Sunway TaihuLight ", разгласен на Международната конференция по суперкомпютри във Франкфурт за най-бързия компютър в света през две следващи години – 2016 и 2017 година

„ Надяваме се супермощният компютър да бъде подготвен през втората половина на 2020 година или първата на 2021 година ", сподели Ян Мейхун, шеф на Националния център за суперкомпютри в Дзинан.

Друг първообраз на супермощен компютър с името „ Тиенхъ-3 " мина тестванията на 22 юли. Финалната му версия се чака да бъде подготвена през 2020 година

Двата прототипа бележат още една крачка напред към сполучливата разработка на супермащабни компютри от последващо потомство от Китай.

Суперкомпютрите трансформират живота на хората в сфери като прогнозата за времето, изчисляването на океанските течения, разбора на финансови данни, производството на висококачествено съоръжение, сподели Пан Дзиншан, заместник-директор на Националния център за суперкомпютри в Дзинан. Той добави, че новото потомство суперкомпютри ще даде мощна поддръжка за научните проучвания допълнително области.

Супермощният компютър е в положение да извърши квинтилион интервенции в секунда. В Китай негови прототипи се създават от три екипа - Националния проучвателен център по успореден компютърен инженеринг и технологии, „ Dawning Information Industry C " и Националния университет по отбранителни технологии.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР