Булгаргаз ще потърси парите си от Топлофикация - София по

...
Булгаргаз ще потърси парите си от Топлофикация - София по
Коментари Харесай

За 150 млн. лв. Бургаргаз ще съди Топлофикация-София

" Булгаргаз " ще потърси парите си от " Топлофикация - София " по правосъден ред, в случай че топлофикационното сдружение не изплати дълга си до края на месеца, оповестява БНР.

От газовата компания показват, че просрочените отговорности на " Топлофикация - София " са близо 149 милиона лв..

" Булгаргаз " е изпратила следващото писмо до топлофикационното сдружение с гледище дължимата сума да бъде изплатена до края на месеца, с цел да може да се подсигуряват доставките на синьо гориво за страната.

В случай че " Топлофикация - София " не стартира да се разплаща, газовата компания ще потърси парите си по правосъден път.

Припомняме, това се случи и предходната година. Тогава " Булгаргаз " още веднъж се обърна към съда. След като топлофикационното сдружение погаси част от отговорностите си обаче, искът беше отдръпнат.

За казуса е известен и енергийният регулатор.

На днешното съвещание на КЕВР, на което беше обсъждано предлагането за поевтиняване на газа от декември с 2-3%, ръководителят на регулатора Иван Иванов съобщи, че цената на топлинната и на електрическата сила, създавана по високоефективен прийом от топлофикационните сдружения, няма да бъде променяна за българските консуматори.

По думи на Иванов КЕВР няма съображение да трансформира тези цени, без значение от зараждащи проблеми сред публичния снабдител и някои от топлофикационните сдружения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР