Булгаргаз“ предложи с 24,5% по-ниска цена за природния за февруари.

...
Булгаргаз“ предложи с 24,5% по-ниска цена за природния за февруари.
Коментари Харесай

Булгаргаз предлага с 25% по-ниска цена на газа за февруари

„ Булгаргаз “ предложи с 24,5% по-ниска цена за естествения за февруари. От държавната компания са внесли искане до Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) цената за мегаватчас да падне от актуалната си стойност 179,33 лева до 135,38 лева

През уикенда за доста понижение през февруари загатна и изпълнителната директорка на „ Булгаргаз “ Деница Златева .

Окончателно цената за природния газ за февруари би трябвало да бъде доказана от КЕВР на 1 февруари.

През лятото на 2022 година цената на природния газ доближи до рекордни стойности, както на европейските пазари, по този начин и в България. Това се случи поради политиката на Русия, която от края на 2021 година стартира изкуствено да покачва цените на горивото като намаляваше размера на доставките. След началото на и поради глобите, наложени от Европейски Съюз, вносът на съветски газ падна до рекордни стойности.

в нарушаване на дълготрайния си контракт с „ Булгаргаз “ през април.

Цените в Европа започнаха да падат последователно през есента и доближиха най-ниското равнище след съветската инвазия при започване на февруари. Това се случи поради построяването на нова инфраструктура и намирането на нови снабдители.

Освен поради цялостния спад на цените в България те паднаха няколко пъти, откакто стартира вносът на цялостен потенциал по дълготрайния контракт за доставка от Азербайджан и откриването на, която се строеше в продължение на години.

Темата за природния газ, по какъв начин са правени доставки и на какви цени се трансформира в една от главните по време на предизборната акция преди вота през октомври.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР