Булгаргаз предлага с 11,31 процента по-ниска цена на природния газ

...
Булгаргаз предлага с 11,31 процента по-ниска цена на природния газ
Коментари Харесай

Булгаргаз промени предложеното поевтиняване на цената на газа през май

" Булгаргаз " предлага с 11,31 % по-ниска цена на природния газ за май спрямо април, оповестяват от сдружението.

Комисията за енергийно и водно контролиране би трябвало да вземе дефинитивно решение през днешния ден за новите цени на синьото гориво, които ще са в действие за този месец. Според променената методика те към този момент се преизчисляват всеки месец, а не както преди на три месеца. От КЕВР са поискали от " Булгаргаз " да показа нови разчети с включени отчетни стойности на ценообразуващи съставни елементи към 30.04.2020 година, което е и повода за редактирания ценоразпис от страна на сдружението.

Така, препоръчаната за одобряване цена със заявката от през днешния ден е в размер 22,35 лева / MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). В сравнение с одобрената за април цена, тя е по-ниска с 11,31 % или с 2,85 лева./MWh.

От сдружението напомнят, че на 10 април са депозирали в КЕВР заявление за одобряване на цена на природния газ за месец май в размер 23,52 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), което е понижение с близо 7%.

На 24 април в  " Булгаргаз "  е било получено писмо от Регулатора, с искане " за даване на отчетни ценообразуващи детайли, които все още на внасяне на заявката на " Булгаргаз " ЕАД - 10.04.2020 година, не са били известни ". Отговорът на писмото идва през днешния ден с правенето и депозирането на новото заявление за одобряване на цената на природния газ за май.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР