Булгаргаз и унгарската компания MVM CEEnergy подписаха в Будапеща меморандум

...
Булгаргаз и унгарската компания MVM CEEnergy подписаха в Будапеща меморандум
Коментари Харесай

Булгаргаз и унгарската MVM ще си партнират в търговията с втечнен газ

" Булгаргаз " и унгарската компания MVM CEEnergy подписаха в Будапеща меморандум за доставка и търговия с полутечен природен газ, оповестява БНР. Това стана в наличието на президента Румен Радев и министър-председателя на Унгария Виктор Орбан.

От страна на българската компания меморандума подписа изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева, а от страна на " Ем Ви Ем СиИЕнерджи " - генералният шеф Ласло Фрич.

" България към този момент е освен страна, която употребява газ, през чиято територия минава газ, през днешния ден, с това съглашение, с тези към този момент благоприятни условия, които имаме, България се декларира като деен участник на пазара на полутечен газ за Централна и Източна Европа ", разяснява Радев.
 Shell: Европа ще се конкурира с Азия за доставките на полутечен газ
Shell: Европа ще се конкурира с Азия за доставките на полутечен газ

Ще са нужни повече вложения в планове за втечняване на газ, счита енергийната компания

Според него страната ни се трансформира във фактор, който способства за стабилността на доставките и диверсификацията на сътрудниците на България. По думите му това е единствено началото и България ще се нарежда като незаобиколима в търговията, доставките и гаранциите за доставките на полутечен газ.

Тази година за първи път в историята вносът в Европа на полутечен газ надвиши тръбопроводния.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР