Булгаргаз ЕАД успешно приключи първата процедура за доставка на природен

...
Булгаргаз ЕАД успешно приключи първата процедура за доставка на природен
Коментари Харесай

"Булгаргаз" приключи първата процедура за доставка на природен газ на по-ниска цена

" Булгаргаз " ЕАД сполучливо завърши първата процедура за доставка на природен газ на по-ниска от одобрената от КЕВР цена за второто тримесечие на 2019 година, оповестиха от сдружението.

На извършения търг са били получени предложения от три компании. Предложените цени и на трите компании са били по-ниски от доставната цена по дълготрайния контракт с главния снабдител за второто тримесечие на 2019 година, показаха от Булгаргаз.

" Булгаргаз " ЕАД ще подписа контракт за доставка с класирания преди всичко гръцка компания, която ще доставя газ от вътрешната система на Гърция. Тази компания е предложила най-ниската цена за доставка.

Българските консуматори на природен газ ще се възползват от новата по-ниска доставна цена през есенно-зимния интервал на 2019-2020 година, когато закупените на търга и съхранени количества в размер на 1 532 000 MWh ще бъдат доставени на крайните клиенти - както битовите консуматори в страната, по този начин и българската промишленост, показват от " Булгаргаз ". Планира се цялото количество да бъде нагнетено и съхранявано в газохранилището в Чирен.

Това е първата тръжна процедура, която " Булгаргаз " ЕАД афишира за покупка на природен газ. Търгът е вследствие на осъществен от " Булгаргаз " ЕАД обстоен разбор на спот пазара на природен газ в Европа през 2019 година Анализът е посочил, че има условия и благоприятни условия за доставки в България на по-ниски цени от настоящите в страната. Затова е било взето решение за провеждането на открита процедура за закупуване на природен газ, написа в известието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР