Булгаргаз“ ЕАД прогнозира цената на природния газ за месец април

...
Булгаргаз“ ЕАД прогнозира цената на природния газ за месец април
Коментари Харесай

По-евтин газ през април и май прогнозира Булгаргаз

„ Булгаргаз “ ЕАД предвижда цената на природния газ за месец април да е към 98 лева./MWh, или с почти 5% по-ниска от в началото импортираното от сдружението предложение на 13 март за 103,8 лв/MWh.

Окончателното предложение на сдружението ще бъде импортирано на 1 април, заяви изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ ЕАД Деница Златева по време навън съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране.

По думите ѝ, към днешна дата, цената на природния газ за месец май, се обрисува да е към 88 лева./MWh.

 
Според Златева продължаващото понижение на цената е вследствие на подхванатите от сдружението дейности за усъвършенстване на цената, на извършените конкурентни търгове за доставка и настоящите равнища на борсовите показатели.
По-ниската цена на синьото гориво би се отразила и на сметките за парно, изясни ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране.

" Намаляването на цената на природния газ ще се отрази удобно и води към опазване или напълно минимално покачване на цената на топлинната сила според от анализите, които ще създадем при произнасянето на 1 юли ", сподели Иван Иванов, ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране.

Изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ уточни, че доставките на природен газ до края на годината са обезпечени, всички контракти са подписани, обезпечени са количества за нагнетяване в хранилището в Чирен.

„ Няма терзания с доставките на природен газ за тази година, нужните количества за нашите клиенти са обезпечени и обезпечени “, съобщи Деница Златева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР