БулфотоПравителството удължава извънредната епидемична обстановка с три месеца. Причината -

...
БулфотоПравителството удължава извънредната епидемична обстановка с три месеца. Причината -
Коментари Харесай

Удължават извънредната обстановка

Булфото

Правителството удължава изключителната епидемиологична конюнктура с три месеца.

Причината - навлизаме в нова пандемична вълна, заяви след съвещанието на Министерския съвет здравният министър Стойчо Кацаров.

Очаквайте детайлности!

С маски по време на занятия ще бъдат 6-годишните деца, които са в детските градини, както и дребните, които посещават предучилищна. Това сподели пред Българска национална телевизия министърът на образованието проф. Николай Денков.

Предучилищното обучение у нас към този момент е наложително от 4-годишна възраст, само че от МОН прецизираха, че става дума за децата, които са в последна година на градина преди първи клас, т.е. тези на 6 години. Някои обаче потеглят на учебно заведение на 6 година, което значи, че действително даже 5-годишни деца може да бъдат задължени да стоят по най-малко 8 часа дневно с маски, поради което родители към този момент започнаха да се бунтуват в обществените мрежи.  " Дори по летищата и самолетите е позволено децата да са без маска ", възмущават се родители.

Указанието за налагане на маски и на най-малките е на здравното министерство поради по-заразния Делта вид. При оповестяването през вчерашния ден на Насоките за образование по време на пандемия стана ясно, че маските ще са наложителни и за всички възпитаници от 1-ви до 12-и клас, в случай че учебното заведение не е в зелена зона. Маски няма да се изискват в двора на учебното заведение и по време на часове по физическо образование в отворени пространства, съобщи " Сега ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР