БулфотоМощен средиземноморски порив връща лятото в следващите дни. С него

...
БулфотоМощен средиземноморски порив връща лятото в следващите дни. С него
Коментари Харесай

Прашен въздух от Сахара ни връхлита от днес. 35 градуса в понеделник

Булфото

Мощен средиземноморски ентусиазъм връща лятото в идващите дни. С него обаче в атмосферата над страната ще навлезе тънък прахуляк от пустините на Африка, заяви NOVA.

От през днешния ден следобяд доникъде на идната седмица чакаме въздухът да е запрашен, а видимостта понижена.

Подобна " прашна стихия " наблюдавахме в края на май тази година.

Облакът, който ще засегне обширни региони чак до страните в Северна Европа ще се изтегли на югоизток с нахлуването на по-студен въздух вторник-сряда.

Времето през почивните дни ще припомня горещите летни дни в някои елементи на страната. В събота термометрите ще демонстрират стойности сред 25 и 30 градуса, като най-топло ще е в централните елементи на Дунавската низина. Предбалкана и в Югоизточна България. Вятърът – топъл, югозападен със слаби пориви. В утринните часове е допустима намалена видимост в ниските региони на страната.

В неделя облачността от запад ще стартира да се усилва. Сутринта са вероятни мъгли в югоизтока. Денят ще е с летни температури – с градус-два по-високи от съботните.  В Източната половина на страната ще е относително по-горещо.

Кулминацията на октомврийското лято ще е в понеделник, когато в някои региони на източна България термометрите ще гонят 32-35 градуса. В средата на новата седмица се чака да премине леден фронт с есенни валежи. Валежите ще обиден най-вече западните и централните региони. Колкото по на изток доближи валежната зона, толкоз по-голяма ще е вероятността за гръмотевични стихии. Температурите в средата на идната седмица леко ще се намалят, като това ще се усети повече в Западна България. С прекосяването на фронта ще се усили и вятърът, по-осезаемо в Западна България.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР