БулфотоИнтересно развитие на битката прокуратура и МВР.Софийската градска прокуратура е

...
БулфотоИнтересно развитие на битката прокуратура и МВР.Софийската градска прокуратура е
Коментари Харесай

Прокуратурата погна Бойко Рашков

Булфото

Интересно развиване на борбата прокуратура и Министерство на вътрешните работи.

Софийската градска прокуратура е поискала откриване на данъчна и осигурителна загадка на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, съобщава  " Дневник ", базирайки се на свои източници в правосъдната система.

Искането е отправено при започване на седмицата.

Какви са предметът на производството и неговият темперамент (досъдебно произвеждане или предварителна проверка) не е към момента известно. Софийската градска прокуратура може да проверява тежки закононарушения, както и данъчни закононарушения.

Пред " Дневник " Рашков съобщи, че не знае защо става въпрос и не го интересува.

Административният началник на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова разяснява пред " Дневник ", че по принцип делата не се образуват против съответен човек и не знае защо става дума. Тя насочи към пресцентъра на градската прокуратура, откъдето желаеха да им бъдат пратени писмени въпроси.

В началото на юни, откакто Рашков изнесе информация, че прокуратурата бездейства по инспекции за имущественото положение на магистрати и политици, против него стартира офанзива за имотното му положение в жълти медии. Реакции имаше и от депутати от ГЕРБ, които питаха по какъв начин Рашков се е сдобил с съответни парцели. Тогавашният финансов министър Асен Василев, който в този момент е водач на " Продължаваме промяната ", съобщи, че в случай че има сигнал за противоречие сред приходи и имотно положение на вътрешния министър, инспекция ще бъде направена. Няма публична информация дали има подобен сигнал.

Рашков е спряган импровизирано за министър на вътрешните работи в постоянен кабинет, само че към този момент от  " Продължаваме промяната " не са коментирали тази версия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР