БулфотоБългарската прокуратура има намерение в близкия месец да изложи вижданията

...
БулфотоБългарската прокуратура има намерение в близкия месец да изложи вижданията
Коментари Харесай

Прокуратурата ще иска промени в НК за подкуп в частния сектор и отпадане на наказания за провокация към подкуп

Булфото

Българската прокуратура има желание в близкия месец да изложи вижданията си за най-важните промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс под формата на експертно предложение до Народното събрание.

Това разгласи пред депутатите в пленарна зала основният прокурор Иван Гешев в границите на представянето на годишния доклад на държавното обвиняване. Той беше признат от депутатите със 120 гласа " за ", 4 " срещу " и 2 " въздържали се ", съобщи " Канал 3 ".

По време на изявлението си пред депутатите Гешев акцентира, че стандартът на доказване на бъгарския углавен развой е най-високият в целия Европейски Съюз. Ако в България се изисква една единица доказателства, за множеството страни процентът е 0,1%. Той даде за образец обвинителен акт за пране на британски съд, който е бил две страници. Българският обвинителен акт за пране на пари щеше да е най-малко отсам до Съдебната палата, уточни обвинител №1, като уточни, че с този образец онагледява казуса.

Очаква се измененията, които прокуратурата ще предложи като наложителни в разбора си, да засягат текстовете за закононарушения по работа, корупция, подкупът в частния бранш , ефикасното потребление на кадровия запас на следователите, на военните прокуратури с вероятно разширение на материалната им подготвеност, а също реквизитите на обвинителния акт.

Обсъждане на отпадане на наказателната отговорност или редукция на тази отговорност за провокация към рушвет също ще е измежду дискутираните тематики.

Работим интензивно по приватизационния развой и по-конкретно по първите 14 покупко-продажби, които ни бяха предоставени от ДАНС, сподели още Гешев.

Той даде и фрапиращи данни за наказателните производства, водени против водачи, седнали зад волата след приложимост на опиати. Докато преди години те са били 50-60 на година, сега са 5000 до 6000. " Сумирани с тези след приложимост на алкохол, отиваме на сред 10 до 15% от наказателните производства за година.Това е процентът на разкритите закононарушения. Какъв е делът на действително осъществените и неразкрити, надали някой може да ми отговори, само че допускам, че разликата е основна ", изясни Гешев. Той изясни, че евентуално ще се наложат и промени в Закона за придвижване по пътищата.

" В огромната си част българският Наказателния кодекс е морално стар ". Това съобщи основният прокурор Иван Гешев, който даде доклад пред депутатите за работата на държавното обвиняване.

Гешев разяснява, че наказателният закон у нас е „ кърпен десетки пъти “, а резултатът от това е, че контролира публични отношение, които към този момент не съществуват, или не урежда нововъзникнали такива.

По думите му е образувана работна група, която ще направи разбор и ще изготви предложение за промени в Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс.

" Българската прокуратура има желание в близкия месец да изложи вижданията си за най-важните промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс под формата на експертно виждане до Народното събрание ", съобщи основният прокурор.

Предлаганите промени ще засягат текстовете за закононарушения по работа, корупция, подкупът в частния бранш, ефикасното потребление на кадровия запас на прокуратурата, а също реквизитите на обвинителния акт.

" Работим интензивно по приватизационния развой по първите 14 покупко-продажби, които ни бяха предоставени от ДАНС ", сподели още Гешев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР