Булфото, архивЗа да бъде предотвратено нелегално навлизане на афганистански мигранти

...
Булфото, архивЗа да бъде предотвратено нелегално навлизане на афганистански мигранти
Коментари Харесай

България праща войска от 700 души на границата с Турция

Булфото, списък

За да бъде предотвратено незаконно нахлуване на афганистански мигранти на територията на България министерство на защитата ще изпрати до 700 бойци, които да охраняват границата ни. Това съобщи служебният министър на МО Георги Панайотов.

След вчерашната координационна среща в Елхово със структурите на Министерство на вътрешните работи е доказано, че българските военнослужещи ще се включат в попречване на незаконно навлизане на българска територия през границите ни с Турция и Гърция, съобщи настоящо.бг.

„ Натискът на българската граница се усилва, което изисква от държавното управление да работи и то прави тъкмо това “, акцентира министър Георги Панайотов. По думите му – военнослужещите, които ще заминат за границата, ще бъдат главно от двете бригади на Сухопътните войски и от Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО). Те ще са сред 400 и 700 души, според от нуждата, със съответната техника и екипировка.

Предстои да бъде издадена министерската заповед за присъединяване на военнослужещите.

„ Силите за специфични интервенции са изпълнявали задачи по българската граница, имаме задоволително опит и при положение, че се вземат решения от способените органи, сме подготвени във всеки един миг да изпълняваме предоставените ни задания “, означи командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев пред публицисти.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР