бул. Сливница N2Тук има:Пролетното издание на 12-ти София Филм Фест

...
бул. Сливница N2Тук има:Пролетното издание на 12-ти София Филм Фест
Коментари Харесай

София Филм Фест ще бъде открит във Варна с Февруари на Камен Калев

 бул. " Сливница " N2

Тук има:Пролетното издание на 12-ти София Филм Фест Варна ще започва стремително на 19 март (петък), 19:00 ч., в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна при прецизно съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и при 30% от потенциала на залата! 

Съобразявайки се с пандемичната конюнктура, тази година уредниците на фестивала са подготвили две издания с неповторими по рода си стратегия - #ПРОЛЕТ и #ЛЯТО! 

Пролетното издание стартира едвам след няколко дни (19-ти март) във Фестивален и Конгресен Център – Варна със селекция от 13 пълнометражни кино лентата, а обичайните празненства, коктейли и съпътстващи стратегии, дружно с още една прелестна селекция от филми са планувани за лятното издание, когато гостите на София Филм Фест Варна ще могат да се насладят на всички тези събития - навън в двора на Национално учебно заведение по изкуствата " Добри Христов “. Датите за София Филм Фест във Варна #ЛЯТО 

Билетите са към този момент в продажба на касите на ФКЦ- Варна и онлайн на и са на стойност 8 лева, като за учащи, пенсионери и хора в  неравностойно състояние цената е 6 лева, а при закупуване на 5 и повече билета  едновременно, цената е 7 лв..  

12-ти София Филм Фест Варна #ПРОЛЕТ стартира с премиерата на " ФЕВРУАРИ “, който получи справедливо самопризнание – присъединяване в формалната селекция на Кан 2020 и за наслада на варненската аудитория кино лентата ще бъде показан персонално от режисьора Камен Калев на формалното разкриване.

На 20-ти март програмата на фестивала стартира в 15:00 ч., зала 1 на ФКЦ-Варна  с епохалната творба на огромния Тери Гилиъм от 1985 година – " Бразилия “. От 18:00 ч. феновете ще могат да гледат Моника Белучи в " Човекът, който си продаде кожата “ на невероятната Каутер Бен Хания, а от 20:00ч. феновете на седмото изкуство ще имат опцията да видят на огромен екран абсолютният международен #ХИТ на Томас Винтерберг – " Още по едно “.

Третият фестивален ден (21 март) започва с един в действителност настоящ за времето си филм на огромния Мика Каурисмаки – " Една спокойна нощ “ (15:00ч.), който споделя историите на трима мъже, срещнали се в бар по време на пандемията от ковид. Програмата на фестивала продължава с кино лентата " Фасбиндер: Ужасното дете “ (17:00ч.) на Оскар Рьолер, който посредством кино лентата си основава праволинеен портрет на един режисьор, оставил дълбока диря в историята на киното – великият Райнер Вернер Фасбиндер.

От 20:00 ч. феновете ще имат неповторимата опция да видят дълго чаканият пълнометражният дебют на Павел Веснаков " Уроци по немски “, който получи интернационално самопризнание в края на 2020 – международната му премиера беше на кинофестивала в Кайро, където изпълнителят на основната роля Юлиан Вергов беше почетен с премията за най-хубав артист. 

В понеделник (22 март) публиката ше може да види класиката на Никита Михалков от 1977 – " Незавършена пиеса за механично пиано " и извънредно настоящ филм, формиран от епизоди за външното и вътрешното раздробяване на обществото в Будапеща на Саболч Хайду – " Градът на съкровищата “.

Програмата на 23-ти март включва най-новия филм на младата унгарска режисьорка Лили Хорват - " Приготовления да бъдем дружно за неустановен интервал от време “ и " Мъжът с шапката “ на ветерана-документалист Джон-Пол Дейвидсън, който ше ни води на странствуване измежду превъзходната френска природа. 

Последният ден от пролетното издание на София Филм Фест Варна ще показа премиерата на варненският филм " ПОЛЕТ “ в обичайният формат " Община Варна Представя “ за филми основани с финансовата поддръжка на " Фонд Култура “.

Филмът е дело на познатия измежду варненската аудитория музикант Нейчо Петров – Реджи, който преглежда креативния и житейски път на своя сътрудник - музиканта Стоян Роянов Я-Я.

Програмата на София Филм Фест Варна #ПРОЛЕТ ще приключи с копродукцията на Германия, Украйна, Англия, Русия – " ДАУ. НАТАША “, който ще ни придвижи в сърцето на вселената ДАУ по времето на Сталин. 

Очакваме Ви на #КИНО със #SofiaFilmFestVarna от 19-ти до 24-ти март!

Последвайте #SofiaFilmFestVarna във #FACEBOOK и #INSTAGRAM за още настоящи вести!

Очакваме Ви #НаКино
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР