Буквените, правописни и синтактични грешки на Доналд Тръмп в публикациите

...
Буквените, правописни и синтактични грешки на Доналд Тръмп в публикациите
Коментари Харесай

Тръмп обяви погрешка, че се е срещнал с "принца на китовете"

Буквените, правописни и синтактични неточности на Доналд Тръмп в изявленията му в " Туитър " към този момент не могат да се преброят, само че тази, която направи през днешния ден, може би ще остане една от най-прочутите му, съобщи " Франс прес ".

Разказвайки с кои непознати водачи е имал напоследък срещи, Тръмп написа в " Туитър ": " Говоря всеки ден с непознати държавни управления. Съвсем неотдавна срещнах британската кралица, принца на китовете, английския министър председател, френския президент и полския президент ".

Странният " принц на китовете ", който се появи в туита на Тръмп, в действителност е английският престолонаследник Чарлз, който е принц на Уелс. Титлата му беше " заменена " от Тръмп поради буквена неточност. На британски Уелс се написа Wales, а китове - whales.

Малко след появяването на туита с неверното изписване, той беше заличен от Тръмп и сменен с правилно изписаната дума, само че потребителите на обществените мрежи към този момент бяха почнали да се майтапят с позволената неточност.

 Тръмп разгласи простъпка, че се е срещнал с
© Twitter

Тръмп се срещна с принц Чарлз по време на визитата си във Англия от 3 до 5 юни. За тази среща предходната седмица Тръмп сподели, че двамата са разговаряли час и половина вместо плануваните 15 минути.

Принцът приказвал през множеството време и диалогът бил отдаден на климатичните промени, описа Тръмп. /БТА

Снимка на деня: Тръмп подвига тост за "великата, велика " кралица Елизабет >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР