Буквално до зори новият клуб „Кино Култура“ бе пристан на

...
Буквално до зори новият клуб „Кино Култура“ бе пристан на
Коментари Харесай

Школата на ВИП-водолазите отпразнува 10-и рожден ден с бурно парти

Буквално до зори новият клуб „ Кино Култура “ бе кей на куп всемирски персони, предприемачи, актьори, политици и спортисти, обединени от общата си пристрастеност към гмуркането. Дайвинг БеГе е водолазното учебно заведение, което през последните 10 години се свързва с красивата ни подводна рекордьорка – Ина Димитрова, втората жена в света, подминала дълбочината от 200 метра при втурване с самостоятелен уред.



Гмуркането и женската хубост имат доста общо

Клубът в София и Созопол за 10 години образова безусловно хиляди нови водолази и им отвори необятно вратите към един друг, възвишен свят, организирайки десетки експедиции до най-екзотични точки на света, спомагателни курсове по морско избавяне, пещерно гмуркане, техническо гмуркане, проучване на потънали кораби и още доста други. Сред звездните възпитаници на Дайвинг БеГе са Владимир Карамазов, Владо Каролев, Юлиан Вергов, Деян Донков Теодора Духовникова, Вики от Мастило, Алекс Раева, Ъпсурт, представяни от Буч, Венци и Мария Драгнева, някогашните министри Валентин Василев, Богомил Ронев и Даниел Вълчев, Росен Карадимов, Любен Дилов-син и други Сериозно е представента и продуцентската група Иван и Андрей, Евтим Милошев и Христина Апостолова, рапъра Алекс Пи и още доста други.



Всички генерации бяха показани на празненството на Дайвинг БеГе

През годините Дайвинг БеГе се прочу освен с радостните си стратегии „ Народния тетатър под водата “ и „ Политици на дъното на Черно море “,но и с присъединяване си в ред съществени експедиции, дружно с фондацията за черноморски проучвания BSTD (основана от Михаил Заимов, Росен Желязков и Владимир Явашев ). Откриването на подводниците Щ 210 и Л-24, търсенето на С-34, експедициите до корабите „ Кристина “, „ Толстой “ и откриването на ред неназовани към момента подводни обекти, присъединяване в плана „ Плаващи кейове “ на Кристо в езерото Изео и „ Мастаба “ в Лондон, поставеният връх за самостоятелно втурване в Черно море – 147 метра на Росен Желязков и още доста други смели под- и надводни инициативи.



Михаил Заимов - един от доайените на гмуркането в България

Дайвинг БеГе образова освен стотици водолази, само че и десетки нови водолазни инструктури, морски спасители, подводни археолози и подводни фотографи, взе участие в подводните фотоси на ред български и интернационалните кино планове. През последните години Росен Желязков и Ина Димитрова създадоха и ползват интензивно специфична стратегия, обвързвана с хора с физически увреждания, които се усещат пълноценни и изцяло свободни и равни с останалите в подводни условия.



Създателите на Diving BG Ина Димитрова и Росен Желязков

На три големи екрана цялата нощ се въртяха вълнуващи подводни филми, основани от курсистите на Дайвинг БеГе безусловно от всички морета и океани на света, а музиката беше поверена на няколко фамозни ди джеи, също ученици на водолазната школа. Огромната пристрастеност на дайвърската общонст към механически нововъдения без задоволена и презентацията на последните модели iQOS, които са измежду обичаните нови играчки на водолазите. Предимствата им бяха изтъкнати от Любен Дилов-син, който акцентира куп качества на тютюна с нагряване, сигурно не планувани от създаделите на устройството. Като това да ги използваш умерено до зареждащи се с О2 бутилки и да не се постанова да ги делиш с вятъра, когато ги използваш на водолазната яхта.



Кино " Култура " в очакване на водолазите

„ Има неща, които в действителност трансформират живота ни по непредвиден метод “ – означи Дилов-син с прословутото си възприятие за комизъм – „ Ето, в случай че извършите анкета „ коя книга промени живота на най-вече хора “ несъмнено ще чуете Библията, „ Малкия принц “ и впрочем. И малко на брой се сещат за „ Наказателен кодекс “ – книгата трансформирала живота на в действителност доста хора. Същото е с дайвинга! Гмуркането промени радикално живота на извънредно доста хора, и голяма признателност за това изискуем на Дайвинг БеГе. “



Diving Beluga

Организаторите раздадоха куп дарове в особено проведени викторини, включващи комплицирани въпроси от историята на водолазния спорт, новите гмуркачески екипировки, светът на морските жители. Луксозен подарък от Beluga Vodka отнесе индивидът, отгатнал извънредно комплициран въпрос, обвързван с това какво се трансформира за водолаза, в случай че ненадейно спре да пуши.



Кашон водка за спечелилия от викторината

Освен именитата съветска водка, не по-малко именитото уиски Glenfiddich и просекото Bottega Gold бяха избрали да почерпят водолазната общественост за рождения й ден. Цялата нощ бе отдадена, както на мемоари от отминалите години, по този начин и на кроене на нови проекти за 2019-а. Някои от най-екзотичните дестинации към този момент са напълно попълнени и водолазите потеглят от 1 март – Сипадан, Судан и Джибути, Бали и Кокосовите острови, Мадагаскар и Раджа Ампат и други.



Боряна Баташова - най-новото попълнение на водолазната общественост

Никога не е късно да се присъедините към пъстрото приключенско семейство на българските водолази, тъй като Дайвинг БеГе организират и зимни водолазни курсове. И до момента в който гостите на празненството в действителност се веселиха до зори, организаторката Ина Димитрова бе принудена да си тръгне много преди тях, тъй като на другия ден още от сутринта я чакаха десетина нови курсисити.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР