Букурещкият завод за механика (UMB) ще произведе 227 бронирани машини

...
Букурещкият завод за механика (UMB) ще произведе 227 бронирани машини
Коментари Харесай

Румъния ще произвежда бронирани машини Пираня

Букурещкият цех за механика (UMB) ще създаде 227 бронирани машини " Пираня " (Piranha) в партньорство с " Дженерал дайнамикс юропиън ленд системс Румъния " (General Dynamics European Land Systems Romania (GDELS), заяви министърът на стопанската система Флорин Спътару, представен от Аджерпрес.

Министър Спътару и министър председателят Николае Чука участваха през днешния ден в гала по сключване на съглашение за основаване на взаимно дружество сред Букурещкия цех за механика (UMB) и основаното в Европа бизнес звено на „ Дженерал дайнамикс корпорейшън “. Компанията създава колесни бронирани и верижни бойни транспортни средства, както и амфибийни мостове и фериботни системи. На церемонията участва и краткотрайно ръководещият посолството на Съединени американски щати в Букурещ Дейвид Мунис.

Министърът на стопанската система Флорин Спътару сподели, че в това партньорство вземат участие и други частни компании. Той назова плана „ начало за румънската отбранителна промишленост “. Министърът сподели, че представители на GDELS са определили Румъния като „ дом за компанията “. По думите му партньорството с Букурещкия цех за механика, както и съдействието с всички други компании в отбранителната промишленост, могат да генерират добавена стойност, планове и артикули. които са толкоз нужни сега в отбранителната промишленост и в района “. Според него Румъния може да стане районен експортьор на съоръжение в отбранителната промишленост.

Президентът на GDELS Алфонсо Рамонет сподели, че това е единствено началото и че компанията, която съставлява, би желала да създава повече артикули в Румъния.

„ Вярваме, че базата, която имаме тук в Румъния, укрепва нашия бизнес. Разглеждаме Румъния като пазарен хъб сега “, сподели Рамонет.

Премиерът Николае Чука уточни, че Румъния се подрежда измежду първите страни, в които се създава съвременна техника и военно съоръжение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР