Букет от любими оперни арии и увертюри ще поднесе гала

...
Букет от любими оперни арии и увертюри ще поднесе гала
Коментари Харесай

Гала концерт тази вечер във Варна за Световния ден на операта

Букет от обичани оперни арии и увертюри ще сервира церемония концертът в Държавна опера Варна в Световния ден на операта 25 октомври, 19.00, Основна сцена. В програмата са включени фрагменти от златната оперна класика на Пучини, Маскани, Верди, Леонкавало и други Красиви сола, дуети и терцети ще изпълнят солистите на оперния спектакъл с интернационална кариера Илина Михайлова, Михаела Берова, Жана Костова, Деян Вачков, Свилен Николов и гостът от Португалия Леонел Пинейро.

Португалският тенор ще открие оперната церемония с Ария на Пинкертон от „ Мадам Бътерфлай “, ще го чуем също в дуети от „ Селска чест “ и „ Дивата котка “, както и в терцет от „ Риголето “. Завършил с отличие Guildhall School of Music & Drama в Лондон, Пинейро се изявява на сцената на Teatro Nacional de São Carlos в Лисабон и на редица европейски оперни фестивали. „ От доста дребен се занимавам с музика. Обичам всичко, обвързвано с музиката, само че операта е това, в което съм в действителност добър и наподобява публиката ме харесва. Заради естеството на гласа ми, се усещам най-добре в сантименталния поетичен спинтов репертоар, функции като Дон Хосе, Каварадоси, само че след образованието ми в Guildhall School of Music & Drama в Лондон, където много се занимавахме с актьорство, на драго сърце извършвам и по този начин наречените присъщи функции. Идвам за първи път в България, уповавам се, не за финален. Познавам много българи от колежа и от местата, на които съм работил, и постоянно съм харесвал страната ви и хората “, споделя Леонел Пинейро.

Пленителното сопрано Илина Михайлова и кадифеният баритон Свилен Николов ще си партнират в дуета на Неда и Силвио от „ Палячи “. Мецосопраното Михаела Берова, която беше впечатляваща Амнерис в лятната режисура на „ Аида “ на Дзефирели, ще изпее Ария на Сантуца от „ Селска чест “. Ария на Леонора от „ Силата на ориста “ ще сервира сопраното Жана Костова, а басът Деян Вачков ще развълнува публиката с „ O tu, Palermo “ из операта „ Сицилиански вечерни “.

Оркестъра на Държавна опера Варна ще дирижира Кръстин Настев, чиято книга „ Хорът и хоровият диригент в операта “, с която маестрото наскоро отбрани докторска дисертация, ще бъде показана от Виолета Тончева преди концерта от 17.00 часа на Сцена Ротонда.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР