Bugatti постави нови измерения на телеметрията в автомобилната индустрия, като въведе такава

...
Bugatti постави нови измерения на
телеметрията в автомобилната индустрия,
като въведе такава
Коментари Харесай

Хиперкарът Bugatti Chiron с непрекъснат дистанционен мониторинг

Bugatti сложи нови измерения на телеметрията в автомобилната промишленост, като вкара такава в действително време за изцяло новия си хиперавтомобил Chiron. Благодарение на нея, притежателят на колата би могъл да получи информативно повикване по телефона от представител на легендарната компания, даже в случай че те се намират на хиляди километри от превозното средство. Обаждането от страна на автомобилния производител може да е обвързвано с нужда от посещение в сервизен център, само че може да бъде и в следствие от това, че “налягането на предната лява гума на колата към този момент не е идеално ”.

Тази извънредно прецизна информираност за положението на всеки един от представителите на от страна на инженерите в Bugatti е реалност посредством на това, че колите са оборудвани със специална телеметрична система, активирана единствено и само след съгласието от страна на клиента, която непрекъснато следи и изпраща данни в реално време към централата на марката по 10 000 точки в транспортното средство.

“Това е извънредно персонална консиерж услуга, която нормално може да бъде открита единствено в луксозните хотели ”, разяснява Хендрик Малиновски, директор на подразделението Продажби на Bugatti Automobiles. “Нашите клиенти имат най-взискателните условия за индивидуална поддръжка във всеки един от аспектите на своя живот. Това също така засяга и техните коли и автомобилни сбирки ”.

От Bugatti разясняват, че данните, които компанията събира от представителите на Chiron са три съществени групи- непрекъснати, временни с акцент върху специални персонални събития или лимитирани по време. Основните данни, които се обработват са свързани с работата на двигателя, трансимисият, осветителната система, климатичната апаратура и инфо-развлекателната система, като те се събират без значение от местоположението на автомобила по земното кълбо.

При вписване на необичайни показания по някой от параметрите, текстово известие се изпраща към мобилния телефон на експерт от Bugatti, който от компанията назовават “flying doctor ”. В цял свят има единствено трима такива, които отговарят за районите Европа/Русия, Близкия Изток, Азия-Пасифика и Северна Америка, само че същите могат да разчитат на колегите си от централата в Молсхайм, както и на тези в 34-те дилърски и сервизни центъра на марката.

При предпочитание от страна на клиента, телеметричната система на Bugatti Chiron позволява също по този начин дистанционна промяна в конфигурацията на автомобила, както и възобновяване на софтуера му по въздуха.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР