Будят тревога банализацията на фашистки тези и деяния през последните

...
Будят тревога банализацията на фашистки тези и деяния през последните
Коментари Харесай

Радев: Правораздавателните органи най-сетне реагираха адекватно на варварското деяние в Стара Загора

Будят паника банализацията на фашистки тези и действия през последните месеци. Виждате, че форумите преливат от експанзия. Изготвят се описи на неблагонадеждни публицисти, интелектуалци приканват за надзор и цензура над медиите. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев.
Прочетете още
По думите му, че в това време се заличава паметта за антифашизма.

" Българи доносничат против българи. В уеб страницата " Миротворец " държавното управление не реагира. Тиражират се разнообразни ревизионистки и антисемитски текстове. Това е нахлуване против свободата и демокрацията и обществото ни би трябвало да бди по този начин, както под силата на публичния напън правораздавателните органи най-накрая реагираха съответно на неприемливото варварско действие в Стара Загора. И аз мисля, че обществото ни би трябвало да оказва своя напън ", акцентира президентът Радев.

Според него не е демонстрация на добър усет да се оправдават нелепите промени в Конституцията тъкмо с това зловредно действие в Стара Загора.

" Необходими са промени в разнообразни закони, които да вършат тъкмо това - да слагат ясни критерии за нарушаванията на закона, ясни критерии за закононарушенията и за тежестта на наказванията ", добави президентът.

Той счита, че планът за промени в Конституцията е част от настъплението против демокрацията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР